Sztárok

Ördög Nóra: Nánási anyuka, szedje össze magát!

Bár Ördög Nóra gyermekei még mindig nagyon picik, már vannak bizonyos dolgok, amikben nincs szükségük édesanyjukra. A műsorvezetőnő pedig most blogjában meglepő őszinteséggel írt arról a fájdalomról, amit a gyermekeitől való elválás miatt érez.

Ördög Nórától már megszoktuk, hogy Kisfelfedező blogján nemcsak meghitt családi történeteket oszt meg, hanem komoly témákat is elővesz. Legfrissebb bejegyzésében arról ír, hogyan éli meg azt, hogy gyermekei szép lassan felnőnek.

“Emlékszem, az utolsó elmerengős szoptatásaim alatt töprengtem azon, hogy tágabb értelemben az egész anyukalétünk egy nagy fokozatos elválasztás… A lehető legszorosabb, legmélyebb állapotból indulunk: a gyermekünk bennünk van, a szívünk alatt, a bőrünk alatt. Ennél nincs közelebb, nincs beljebb, teljes és totális összeolvadás. Aztán önálló életre kel: az első komolyabb lépés az elválásunkban máris pokoli fájdalmas, de mégis gyönyörű, mint ahogy az összes többi is az lesz, most már kezdem megérteni a leckét”írja Ördög Nóra, aki őszintén hozzáteszi, nem volt könnyű megbirkóznia azzal, hogy gyermekei már nemcsak anyatejet kapnak.

Ördög Nóra: Nánási anyuka, szedje össze magát!

“Telnek a hetek, és már nem ér felkészületlenül, mikor elveszítem a kizárólagosságot: már más is tudja táplálni őt, nem csak én, vagyis nem vagyok pótolhatatlan. Leváltottak egy gumikanálra, nyugtázom kicsit szomorkásan, de azért feltűnik egy felszabadult mosoly is a szám szegletében. Meg igazándiból büszke is vagyok, hogy ilyen ügyes, nagy gyerekeim vannak!”írja a fiatal anyuka, majd hozzáteszi, hasonlóan nagy mérföldkő volt számára, mikor először töltötte külön az éjszakát kislányától.

“Aztán eljön az első este, amikor úgy alakul, hogy nem én teszem ágyba őket. Ők és apa persze készen állnak erre, én vagyok az, aki egyáltalán nem. Szörnyű érzés… De közben teljesen természetes is – az elválasztásunk újabb lépése. Aztán jön az első külön töltött éjszaka… Mindössze egyetlen, de azóta sem tudom, hogyan éltem túl. Egyetlen éjszakára hagytam el őket – mert naná, hogy így éltem meg” – mesél érzéseiről Ördög Nóra, aki sok hozzá hasonló anyukával együtt, félelemmel vegyes izgalommal várja a jövőt. “Tudom, hogy természetes, meg idő, meg folyamatos és fokozatos. Szóval nem most kell feldolgoznom azt a helyzetet sem, amikor bejelenti, hogy több 100 km-re megy tőlünk továbbtanulni. Pedig be fogja… Úgyhogy Nánási anyuka, szedje össze magát!”szól rá magára Ördög Nóra, aki pontosan tudja, ezek a lépcsőfokok elengedhetetlenek ahhoz, hogy önálló, talpraesett és életrevaló felnőttek váljanak a gyermekeinkből.

Egy korábbi felvételt Ördög Nóráról és gyermekeiről a videóra kattintva te is megnézhetsz:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top