Sztárok

Erőszak az Éden Hotelben: bepereli a TV2-t Nóri

Személyiségi jogi pert indított a TV2 ellen az Éden Hotel egykori szereplője Nóri, akivel egy másik játékos a műsor során erőszakoskodott. A csatorna közleményben reagált a vádakra.

Azt követően, hogy a Médiatanács megbírságolta a TV2 Éden Hotel című műsorát, mert az egyik epizódban erőszakos jelent került képernyőre, az ügy sértettje, Nóri személyiségi jogi pert indított a csatorna ellen – értesült a Heti Válasz. Mint azt korábban az NLCafé is megírta, Nórival az egyik játékostársa erőszakoskodott, közösülni próbált vele, majd mikor a lány elutasította, durván sértegette. A jelenetet pedig a csatorna teljes egészében leadta, és az erőszakos játékost sem küldték haza.

Nóri egyéb állításokat is megfogalmazott a TV2-re nézve, mely miatt a csatorna közleményt adott ki.

A TV2 közleményben reagált a vádakra:

“A TV2 valóságshow-jának egykori szereplője hamis állításokkal próbálja manipulálni a közvéleményt. A társaság visszautasítja volt játékosának vádjait, és nem enged a zsarolásnak.

A TV2 ez idáig is komolyan vette az ügy kezelését, és a nem kellő érzékenységgel megszerkesztett áprilisi adás után a nézőktől bocsánatot is kért. A tévécsatorna hibájának elismerése és szerkesztési gyakorlatának felülvizsgálatán túlmenően azonban számos további olyan felvételt is visszatartott, azaz nem engedett képernyőre a későbbiekben sem, amelyek egyértelműen a műsor szereplőjét, Nórát hozták volna – a mostani nyilatkozatát is több ponton cáfoló – kellemetlen helyzetbe.

A rendelkezésünkre álló vágatlan felvételek egyértelműen bizonyítják, hogy a volt játékos állításai számos ponton nem felelnek meg a valóságnak, és hogy Nóra még saját ügyvédjével sem volt őszinte.

A tévétársaság kezdetektől nyitott volt az érdemi párbeszédre, ennek ellenére csupán egy alkalommal sikerült Nórával és ügyvédjével találkozni, ekkor kizárólag egy egyösszegű kártérítés merült fel mint igény. Nem kérték a műsor későbbi adásainak megvágását, korlátozását, sem pszichológus segítségét, pusztán anyagi követelést fogalmaztak meg – bár akkor még azt sem tudták, milyen jogcímen.

A most elhangzott komoly vádak és a szándékosan manipulatív, hamis állítások a TV2 számára jelentős reputációs károkat okoznak, ezért nem tehetünk mást, mint hogy saját érdekeink védelmében, ha kell, bíróságon védjük meg álláspontunkat.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top