Sztárok

Mit csinálj, ha nem volt elég a felvételi pontszámod?

Élj a lehetőséggel, hogy olyan tapasztalatot szerezz, ami később még a diploma mellett is hasznos lehet.
Mit csinálj, ha nem volt elég a felvételi pontszámod?

Tudtad-e?

  • Hogy egy jól kiválasztott OKJ-s bizonyítvány megszerzése a későbbi felvételin plusz pontot jelenthet?
  • Hogy az egyetemen akár mentességet is kaphatsz ezzel valamely tantárgyból?
  • Hogy pályakezdő diplomásként jól mutat majd az önéletrajzban, ha már diákként is szakképesítéshez kötött területen szereztél tapasztalatot?

A Pannon Kincstár Humán Szakképző Központ elsősorban egészségügyi, szociális és oktatási szakképzésekkel foglalkozik. Képzéseik nagy része egy év alatt befejezhető, a pedagógiai képzések iránt érdeklődők, akár pár hónap alatt szakmát szerezhetnek, így jövőre már el is tudnak helyezkedni az itt végzett diákok.

Mit csinálj, ha nem volt elég a felvételi pontszámod?

Az OKJ-s szakmák adta lehetőségekről Varró Éva, az iskola igazgatója beszélt:

Egy friss felmérés alapján (eduline.hu) a szociális és segítő szakmák – amelyeket mi is oktatunk –, a harmadik legkeresettebbek Magyarországon, külföldön pedig az elsők között vannak. Persze sokan inkább divatosabb szakokat választanak az egyetemen, de észre kell venni, hogy manapság egyre inkább felértékelődik a társadalmi szerepvállalás, a humanitárius értékek. Érdemes tehát olyasmit is tanulni, ahol emberekkel lehet foglalkozni, kipróbálhatják magukat a fiatalok a segítő szakmák valamelyikében. Erre egyre nagyobb itthon is az igény, gombamód szaporodnak az ezzel foglalkozó civil szervezet is, melyek örömmel fogadják azokat, akik szakmai felkészültségükkel képesek támogatni a más területről érkező önkéntesek munkáját. Arról nem is beszélve, hogy egy szakmával az egyetemi évek alatt is könnyebb munkát találni, ami így nem csak kereseti lehetőség lesz, hanem hasznos munkatapasztalat is majd pályakezdőként való elhelyezkedésnél.

Miért éppen a Pannon Kincstár Humán Szakképzőt válasszák a szakmára vágyók?

Erősségünk, hogy oktatóink olyan gyakorló szakemberek, akiknek tapasztalata és átadandó tudása a mai magyar valóságot tükrözi. A “pannonos” bizonyítvány állásra jelentkezésnél is előny lehet. Sok diákunknak már a gyakorlati idő alatt ajánlanak munkát. És persze azt is kedvelik a diákok, hogy a belvárosi Váci utcában vannak az órák, így kényelmesen elérhetők vagyunk.

Mit csinálj, ha nem volt elég a felvételi pontszámod?

Kinek melyik szakmát ajánlja?

Akik gyerekekkel szeretnének foglalkozni, azoknak elsősorban a kisgyermekgondozó és óvodai dajka tanfolyamainkat tudnám jó szívvel ajánlani. Okos választás lehet a pedagógiai vagy gyógypedagógiai asszisztens képzésünk is, melyekkel bölcsiben, oviban és iskolában dolgozhatnak. Kimondottan a segítő szféra iránt érdeklődőknek a szociális asszisztens és szociális szakgondozó szakmát ajánlanám. Tény, hogy ezek nagy elkötelezettséget igényelnek, de partnerintézményeink folyamatosan bombáznak bennünket állásajánlatokkal. Egészségügyi területen keresettek az egészségügyi, fogászati és gyakorló gyógyszertári asszisztensi képzéseink. Nálunk egy év, de egyes területeken akár pár hónap alatt is szakmát szerezhetnek, így jövőre már el is helyezkedhetnek vele. Érdemes tehát a következő felvételiig az időt egy szakma megszerzésére áldozni.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top