Sztárok

Andy Vajna gyémánt után tévét venne

A legfrissebb információk szerint, Andy Vajna megvenné a TV2-t. A tulajdonában lévő Magyar Broadcasting Co. Kft. hétfőn szándéknyilatkozatot fogalmazott meg a TV2 Média Csoport Kft. megvásárlására, ehhez a cég még hitelt is felvesz! – tudta meg a vs.hu

A vételár egyelőre nem ismert, de az már biztos, hogy Andy Vajna cége, a Magyar Broadcasting Co. Kft. igényt tart a kereskedelmi csatornára. Az ügylethez pedig úgy tűnik, hogy egy osztrák tulajdonú magyarországi banktól vesz majd fel hitelt az Andy Vajna tulajdonában levő cég. A szerződést csak ezt követően kötik meg.

A vételárat egyelőre nem tudjuk, de összességében nagyjából néhány milliárd forint, mert a kereskedelmi csatornának nem áll jól a szénája. Évek óta masszívan veszteséges, és csak a tulajdonosi hitelek tartották életben. Amikor a csatorna két évvel ezelőtt tulajdonost váltott, akkor 5 milliárd forintos árról szóltak a pletykák – írja a vs.hu.

Andy Vajna gyémánt után tévét venne

A lap úgy tudja, hogy egy új kormányrendeletnek köszönhetően azonban biztosan több bevétele lesz a TV2-nek, mint eddig. A rendelet ugyanis terjesztési díjat szab majd ki a kábeltévé-szolgáltatókra, amelyek ezentúl már némi ellenjáradékért kapják meg a lehetőséget, hogy kínálatukban benne legyenek a nagy nézettséget hozó kereskedelmi csatornák, köztük a TV2. Nem ingyenesen, mint eddig. Ez önmagában évente akár 5 milliárd forintnál is nagyobb összeget hozhat Andy Vajnának, ha végül az ő cége veszi meg a tévét.

A vevőjelöltet, vagyis Andy Vajna cége, a Magyar Broadcasting Co. Kft-t, még 2012-ben alapította Vajna luxembourgi cége – az akkori tervek szerint – online kaszinó üzemeltetésére. A vállalkozás idén márciusban kapott új nevet, júliustól pedig már nem szerencsejáték-szervezés a fő tevékenysége, hanem vagyonkezelés.

Andy Vajna gyémánt után tévét venne

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top