Sztárok

Váratlan helyzet? Van rá megoldás!

Nincs az a tudatos tervezés, amit ne tudna felülírni egy váratlan, nagyobb kiadással járó esemény. Az OTP Öngondoskodási Indexéből* kiderül, hogy a magyar lakosság háromnegyedének nincs vésztartaléka a hirtelen jelentkező költségekre. Az OTP Bank utánajárt annak, hogy mégis hogyan lehet ezeket a helyzeteket hatékonyan kezelni.

A 2011 óta folyamatosan mért OTP Öngondoskodási Indexből kiderült, hogy a lakosság többségének nincsen külön tartaléka a váratlan helyzetekre.

Az OTP Fáy András Alapítvány által működtetett O.K. Központ több alkalommal is dolgozott együtt Varga Viktor énekessel, akinek a közelmúltban történt váratlan események miatt kellett mélyebben a zsebébe nyúlnia.

“Én sem látom előre minden felmerülő kiadásomat, és bár igyekszem félretenni, és megfontoltan költekezni, mindenre nem tudok felkészülni – mondta el Varga Viktor énekes. – Ugyanakkor jó tudni, hogy a váratlan, nagyobb kiadással járó helyzetre is van gyors megoldás.”

Váratlan helyzet? Van rá megoldás!

A helyzetünk pontos ismerete és a gyors reakció a kulcs

Ha valaki váratlan helyzettel szembesül, akkor az első lépes, hogy alapos utánajárással felmérje, mit is tehet. Pontosan tudnia kell, hogy a bekövetkezett esemény mekkora anyagi terhelést jelent számára, illetve hogy ezt képes lesz-e a háztartásunk komolyabb lemondások nélkül átvészelni. Fontos, hogy minél gyorsabban lépjen. A legjobb, amit egy váratlan helyzetben tehet az ember, hogy kikéri egy szakértő véleményét.

Az élet kiszámíthatatlan, valamennyien kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor azonnali segítségre van szükségünk. “Az ilyenkor felmerülő, váratlan költségek előteremtésére jó megoldás lehet a személyi kölcsön, ami az OTP Banknál most akciósan – 100 ezer és 5 millió forint között – igényelhető. Segítségével a kiadások nem egyszerre, egy időben, hanem havonta, tervezhetően jelentkeznek, azonban figyeljünk arra, hogy a hitel havi törlesztése 10-15%-nál jobban ne terhelje meg a családi kasszát” – mondta el dr. Rajmonné Veres Ibolya, az OTP Bank Fogyasztási Hitelek Főosztályának igazgatója.  

A tájékoztatás nem teljes körű. Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, célja kizárólag a figyelem felkeltése. Részletes feltételek: www.otpbank.hu, 06 1 366 6032.
2015. augusztus 24. és október 2. között érvényes THM értéke: 19,19%-23,12%.

Váratlan helyzet? Van rá megoldás!

* Az OTP Bank által finanszírozott felmérést az Ipsos Zrt. közvélemény-kutató cég készítette 1500 fős országos, reprezentatív mintán 2014. szeptember 22.-30. között. Az alapsokaság a 18-70 éves, bankszámlával rendelkezők csoportja volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top