Sztárok

Ritka fotó: nézz körbe II. Erzsébet szobájában

A windsori kastély privát részlegében a saját lakosztályába engedett most betekintést II. Erzsébet királynő.

Ez egy, II. Erzsébet szavaival élve, “inkább vidékies” hangulatú nappali, de valami elképesztő hangulatot áraszt magából még a kép alapján is. A királynő magánrészlegéről a Buckingham-palota Twitter-oldalán jelentek meg fotók, ezzel egy ritka lehetőséget adva arra, hogy bárki körbenézzen II. Erzsébet szobájában.

Az olvasók szerint a szoba nem tér el egy átlagos angol nappalitól, de azért ezzel némiképp vitatkoznánk.

Ritka fotó: nézz körbe II. Erzsébet szobájában

Persze sokat lehet tudni a brit uralkodóról, például hogy II. Erzsébet egy fán éjszakázva lett uralkodó, hogy rajong a corgi kutyáiért, és hogy előbbre helyezi a kényelmet a luxusnál. Ez utóbbi pedig látszik a királynő lakosztályán is.

Puha kanapék nagy párnákkal, a kis lámpák pedig nemcsak hangulatvilágításért vannak, hanem mert a királynő köztudottan spórolós, és szívesebben kapcsolja fel a kis lámpát.
Az, hogy II. Erzsébet nem pazarol, a tévé távkapcsolójából is kiderül: egy meglehetősen régi darab, mivel a királynő mindent addig használ, ameddig működik, illetve meg lehet még javítani.

A kis asztalon lévő patkó formájú emléktárgy különösen sokat jelenthet az uralkodónak, aki imád vidéken lenni és lovagolni. Az asztal alsó polcán pedig egy bőrkötésű mappában a bekészített friss tévé- és rádióműsor kapott helyet.

A kép akkor készült, amikor az új-zélandi miniszterelnök, John Key meglátogatta II. Erzsébetet.

“A windsori kastély a királynő kedvence, hetente legalább három-négy napot tölt ott. Kevésbé zsúfolt, mint a Buckingham-palota. Itt a kiálynő kutyái is jobban érzik magukat” – idézett egy bennfentest több brit napilap.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top