Sztárok

Exkluzív videó: Ördög Nóra megrázó élményéről mesél

Ördög Nóra szeptemberben járt Angolában a Pampers és az UNICEF "1 csomag = 1 védőoltás" kampányának magyarországi nagyköveteként. Csak az NLCafén láthatjátok Nórát egy afrikai utcán mesélni arról hogy, hogyan szülnek a nők – többnyire otthon – az afrikai országban.

“Találkoztam a 19 éves Alegríával, aki már a második babáját várja, és korábban ő is és az első gyereke is kapott tetanuszoltást az UNICEF és a Pampers 10 éve tartó együttműködésének keretében. De találkoztam a 17 éves Magdalénával is, aki pár hónapja vesztette el a két hónapos kisbabáját tetanuszban, ő sajnos sosem hallott arról, hogy az oltás életet menthet. Az ő és más hasonló helyzetben lévő édesanyák elképesztő története tanúskodik arról, mennyire fontos az édesanyák és leendő gyermekeik támogatása azokban a veszélyeztetett országokban is, ahol nincs megfelelő segítségnyújtás ennek a szívszorító betegségnek a visszaszorítására. Ezt kívánom én is, és kérek egyúttal minden szülőt arra, hogy csatlakozzanak ők is szülinapi kívánságunkhoz a tetanusz teljes körű felszámolásának érdekében” – mondta Ördög Nóra, aki Pampers és az UNICEF “1 csomag = 1 védőoltás” kampányának magyarországi nagykövete.

Nézzétek meg az exkluzív videón Ördög Nórát, aki Pampers és az UNICEF “1 csomag = 1 védőoltás” kampányának magyarországi nagyköveteként Angola egyik utcáján beszél arról, miért fontos az összefogás a tetanusz ellen.
 

“Megdöbbentő volt látni, hogy milyen körülmények között szülnek a nők Angolában még a kórházban is, de aki elsétál a kórházba – sokszor több órán át gyalogol –, az már szerencsés, hiszen kap oltást ő is és a babája is, ez pedig életet menthet. Az anyukák a szülés után hat órával már mennek is haza, itt fájdalomcsillapító szóba sem kerül” – mesél Ördög Nóra a szívszorító angolai tapasztalatairól.

Nézzétek meg az exkluzív videón Ördög Nórát, aki Pampers és az UNICEF “1 csomag = 1 védőoltás” kampányának magyarországi nagyköveteként Angola egyik utcáján beszél arról, hogyan szülnek az édesanyák otthon Angolában!
 
 

Angolában majdnem minden ötödik kisgyerek meghal ötéves kora előtt az UNICEF és a WHO adatai szerint. Ha egy újszülött tetanusszal fertőződik, biztosan meghal. Évente 49 ezer kisbabát veszítenek el a fertőzés miatt Afrikában. Minden 11. percben meghal egy csecsemő.

Ördög Nóra az utazás után egy hónappal is a könnyeivel küszködve mesélt az utazásáról
Ördög Nóra az utazás után egy hónappal is a könnyeivel küszködve mesélt az utazásáról
A szülők támogatásának köszönhetően a Pampers és az UNICEF “1 csomag = 1 védőoltás” kampányának kezdete óta 500 000 újszülött csecsemő életét sikerült megmenteni a világ 17 országában. Eddig összesen 300 millió védőoltást jutott el a rászoruló országokba, és a veszélyeztetett helyzetben lévő anyák és gyermekeik számát sikerült a felére csökkenteni, de továbbra is tény, hogy még mindig több mint 71 millió nő és kisgyermek van kiszolgáltatva a fertőző betegségnek. A tetanuszfertőzés a védőoltás beadásával könnyedén megelőzhető, éppen ezért az UNICEF a Pampers támogatásával továbbra is a fertőzés teljes felszámolásáért küzd.
 

Ördög Nóra angolai kórházi élményeiről még itt is olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top