Sztárok

Kinevezték Katalin hercegnét

Férjével ellentétben Katalin hercegné soha nem járt katonai iskolába, fegyvert se igen forgatott, most mégis légi parancsnok lett.

Katalin hercegné a királynő férjével, Fülöp herceggel fogadta a Buckingham-palotában a Brit Királyi Légierő küldöttségét. A 94 éves herceg immár 75 esztendeje a légierő tisztje. Katalin pedig a Brit Királyi Légierő kadétjainak tiszteletbeli parancsnoka lett.

Kinevezték Katalin hercegnét

Maga a királynő a brit hadsereg főparancsnoka, ám a királyi család szinte valamennyi tagja, beleértve a nőket is, tiszteletbeli parancsnokok, ezredesek, tábornokok. Mi több, számos ausztrál, új-zélandi, kanadai, jamaikai ezredek tulajdonosai, illetve ezredesei. Hiába a tiszteletbeli jelző, mindez kötelezettségekkel jár. Részt kell venni az ezredek ünnepségein, elismeréseket kell átadni, ha külföldön teljesítenek szolgálatot, például Afganisztánban vagy az Iszlám Állam elleni harcokban, fel kell keresni őket, bátorítani kell a katonákat, meghallgatni panaszaikat, s ha lehet, orvosolni azokat.

Vilmos herceg Skócia főparancsnoka, illetve a brit tengeralattjárók főparancsnoka is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top