Sztárok

Profi méhész és golfrekorder – 14 különös tény a ma 79 éves Morgan Freemanről

Jellegzetes hangjáról, nyugodt modoráról ismert Morgan Freeman számtalan filmben nyújtott felejthetetlen alakítást, a vígjátéktól a komolyabb produkciókig. Ahelyett, hogy ezeket sorolnánk, nézzünk néhány kevésbé ismert tényt a ma 79 éves sztárról.

Vannak olyan tények, amelyek még a színészt is meglepték, mivel az utóbbi időben nemcsak az Isten nyomában Morgan Freemannel dokumentumfilmben hanem az afroamerikaiak életét bemutató sorozatban is szerepelt, és ez utóbbi során családi titokra is fény derült.

Az Egyesült Államok déli részén, Tennessee államban született Morgan Freeman, akinek a felmenői között állítólag több rabszolga volt, de ahogy egy családfakutatásnál kiderült, a színész ük-üknagymamája egy fehér férfival élt együtt, és egymás mellé is temették őket, és bár legálisan nem köthette össze az életét egy fehér és egy színes bőrű a déli államokban, férjként és feleségként éltek. “Kiderült, hogy nyolc gyerekük volt, és az ük-üknagyapám volt a gazdája az ük-üknagymamámnak. De ez nem a szokásos rabszolga és rabszolgatartó közötti viszony volt. Egymás mellé temették őket, és a sírkövükön ugyanaz a vezetéknév állt. Nem tudom, hogyan érzek ezzel kapcsolatban” – mondta akkor a színész.

Azonban ezen felül is vannak olyan apróságok, amelyek kevésbé ismertek a színész életéből, pusztán azért, mert minek is emlegetnénk őket rendszeresen. Íme 22 tény, amit jó, ha tudsz Morgan Freemanről.

1. Fiatalon Freeman radartechnikusként dolgozott az Amerikai Légierőnél, egészen pontosan 1955 és 1959 között, pedig színi ösztöndíjat nyert egy egyetemen.

2. Amikor 1959-ben Los Angelesbe érkezett, a színészi tanulmányait maga finanszírozta, ezért másolóként vállalt munkát a helyi Közösségi Főiskolán.

3. Freemant az Electric Company néven futó gyerekműsorban ismerte meg a közönség 1971-ben.

14 különös tény a ma 79 éves Morgan Freemanről

4. Nem Freeman volt az első, akit a Remény rabjai című filmben Red szerepére akartak. Clint Eastwood, Harrison Ford, Paul Newman és Robert Redford is esélyes volt.

5. Ez az az öt film, amit bármikor képes megnézni a színész, mert annyira szereti: 1933-as változatban a King Kong, a Délidő Gary Cooperrel, a Moby Dick, A törvényen kívüli Josey Wales és végül a Moulin Rouge! Nicole Kidman főszereplésével.

6. Az Oscar-díjas színész tartja a golfrekordot a legendás 19-es lyuknál a Dél-Afrikai Legend Golf and Safari Resort terepén, amely a világ legextrémebb golfpályája. Hogy csak egy érdekességet mondjunk: az elütőpontot csak helikopterrel lehet megközelíteni.

14 különös tény a ma 79 éves Morgan Freemanről

Amúgy ez az a pálya:

7. Szívügyének érzi a méhek megmentését, ezért profi méhésszé képezte magát 2014-ben és a Mississippiben található birtokán 26 méhkaptárt gondoz.

14 különös tény a ma 79 éves Morgan Freemanről

8. Úgy érzi, ez az öt film határozta meg a karrierjét: Kőkemény diri, Miss Daisy sofőrje, A remény rabjai, A Minden6ó, Millió dolláros bébi

9. 65 évesen megszerezte a magánrepülőkre szóló jogosítványt, és három saját kisgépe is van, amelyeket szívesen is vezet.

14 különös tény a ma 79 éves Morgan Freemanről

10. Folyékonyan beszél franciául. A rettegés arénája című film készítése során a montreali olimpiai stadionban franciául mondott beszédet.

11. Imád vitorlázni, de csak évente egyszer használja a Karib-tengernél horgonyzó Shannon 43-as hajóját.

12. Szereti újra és újra eljátszani ugyanazt a karaktert. Eddig már négy ilyen szerepet vállalt el: Alex Crossként a Gyűjtőben, majd a Pók hálójában filmekben, Istent alakította a Minden6óban majd az Evan, a minden6óban,  aztán Lucius Fox karaktere három Batman filmben és hamarosan látható lesz a Szemfényvesztők második részében, az elsőben látható karakterét hozza ismét.

13. Nevetségesnek tartja, hogy a Fekete Történelem Hónapját ünneplik az Egyesült Állaokban, mert szerinte nem ezzel lehet megállítani a rasszizmust, hanem azzal, ha nem beszélnek róla állandóan. Morgan Freeman mondásait amúgy előszeretettel idézik, mert inspirálóak.

14. Morgan  unokája, E’Dena Hines tavaly augusztusban halt meg, miután a partnere megkéselte. Korábban arról is cikkeztek, hogy a színész és a mostohaunokája között szokatlan kapcsolat alakult ki: a lány 17 éves korától szerelmes volt Freemanbe, aki később viszonozta az érzéseit.

14 különös tény a ma 79 éves Morgan Freemanről

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top