Sztárok

Hosszú Katinkához hasonlítják Kozák Danutát

Hosszú Katinka és férje esete nem egyedülálló. Ott van például a szintén aranyérmes Kozák Danuta...

Kedden szoros versenyben aranyérmet szerzet a Kozák Danuta – Szabó Gabriella kajakos páros 500 méteren. Kozák Danuta, aki a modern kajakos időkben egyedülálló módon a páros mellett egyéniben és négyesben is indul Rióban, a Bors szerint sokban hasonlít Hosszú Katinkára. Ugyanis a 2012-es londoni olimpia után élettársát, Somogyi Bélát jelölte meg edzőjének, akivel ugyan nagyszerű szimbiózisban, de a kajaktársadalomtól elszeparálva, saját útjukat járva készülnek. 

Habár Kozák Danuta az UTE versenyzője, vőlegényével Szolnokon vettek házat, és a munka érdemi részét ott is végzik el. A fővárosi klub Szilágyi úti központjában maximum télen, a konditeremben látják. Az eredmények őket igazolják, pedig a kajakos édesapja, Kozák Balázs először nagyon nem örült a dolognak.

Utólag beismerem, eleinte nem rajongtam az ötletért, hogy Somogyi Béla, Danuta vőlegénye, egyben a lányom edzője is legyen. Nem tudtam elképzelni, két ember hogyan tud napi 24 órát együtt lenni. De egy év alatt bebizonyították, nemcsak az életben, a sportban is nagyon jó páros alkotnak. Mint Hosszú Katinka és férje, akár a hétköznapokban, úgy az edzésen is le tudnak ülni megbeszélni a dolgokat, ha valamiben eltér a véleményük” – mondta el a lapnak Kozák Balázs.

Hosszú Katinkához hasonlítják Kozák Danutát

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top