Sztárok

Tisztázták Czeizel Endrét a spermadonorügyben

Fordulat Czeizel Endre ügyében. Megszüntette a rendőrség az egyik nyomozást a spermadonorüggyel kapcsolatba. Itt vannak a részletek.

Czeizel Endre szeretője, Dóra a professzoról kapott sperma felhasználásával vett részt mesterséges megtermékenyítésen. Igen ám, de a kórházi papírokon nem Czei­zel, hanem Dóra szomszédjának neve szerepelt. Ráadásul az asszony, megállapodásukat megszegve, nem a professzor halála után, hanem még életében használta fel a tőle kapott spermát. A perpatvar azután kezdődött, hogy a szerető a hagyatéki tárgyaláson két gyermeke jogán nyújtott be igényt a Czeizel-örökség egy részére. Az eset kapcsán két rendőrségi nyomozás is folyt. Az egyiket most, nagyjából egy évveel Czeizel Endre halála után megszüntették – írja a Blikk.

Az emberi test tiltott felhasználása miatti nyomozást megszüntették bűncselekmény hiányában, Ugyanis a reprodukciós eljárás, bár jogellenes volt, mivel mindkét fél tudott róla, így mégsem számított bűncselekménynek.

Tisztázták Czeizel Endrét a spermadonorügyben

A másik ügy azonban még nem zárult le. Embrióval végezhető kutatás szabályainak megsértése miatt folyik még nyomozás a spermabotrány kapcsán. A reprodukciós eljárásban ugyanis Dóra szomszédjának adatai szerepelnek, az ő nevén futott a megtermékenyítés. Azonban az anyakönyvben már Czeizel Endre szerepel az apa neve mellett. A rendőröknek ki kell deríteniük, ki hamisította a papírokat, és azt is, hogy az anyakönyvezésnél mi történt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top