Sztárok

Egyre többen lobbiznának a távmunka széleskörű bevezetéséért

A munkaerőpiaci szakértők egyetértenek abban, hogy az otthonról való munkavégzés lehetőségének megteremtése nemcsak a munkavállalónak jár számos előnnyel, hanem a munkáltató számára is jelentős megtakarításokat hozhat. A cégvezetők többsége támogatja a távmunka intézményét, de sok esetben elképzelhetetlennek tartja bevezetését a saját kollégái esetében. A Távmunka Meetup sorozat második alkalmán a szakértők azokat a technológiai megoldásokat veszik majd végig, amelyek hatékonnyá és biztonságossá teszik az otthoni munkavégzést.
Egyre többen lobbiznának a távmunka széleskörű bevezetéséért

A Távmunka Meetup sorozat első alkalmával mutatta be kutatási eredményeit a Profession.hu, amelyekből kiderült, hogy a munkavállalók majdnem 90 százaléka szívesen dolgozna otthonról, míg a cégvezetők 53 százaléka is előnyösnek tartja ezt a foglalkoztatási formát. Arra viszont, hogy a saját munkakörükben megoldhatónak találnák-e a távmunka bevezetését, a válaszadók közel fele nemmel felelt.

Egyre többen lobbiznának a távmunka széleskörű bevezetéséért

Erre a sztereotípiára próbál válaszokat találni a Meetup sorozat második állomása, ahol többek között a LogMeIn és az IBM szakértői mutatják be a legújabb technológiai megoldásokat, amelyek nemcsak a munka elvégzését, de annak felügyeletét is magas biztonsági szintek mellett teszik lehetővé. Mára gyakorlatilag minden irodai munka elvégezhetővé vált otthonról, ezt az első alkalommal megismert vállalati példák, például a Telekom saját Távmunka Projektjével is igazolja.

Egyre többen lobbiznának a távmunka széleskörű bevezetéséért

Az atipikus foglalkoztatási formák nemcsak a munkavállalók és munkáltatók számára rejtenek előnyöket, de olyan problémákra is választ adhatnak, mint az ország egyenlőtlen munkaerő-eloszlása, a megváltozott munkaképességű emberek alacsony foglalkoztatottsági aránya vagy a kisgyerekes anyukák visszatérése a munkába.

Egyre többen lobbiznának a távmunka széleskörű bevezetéséért

A Távmunka Meetup sorozat célja, hogy a www.tavmunkamozgalom.hu oldalon mindenki számára összegyűjtse a témában fellelhető tapasztalatokat és lehetőségeket, ezzel elősegítve a munkáltatói döntések meghozatalát, illetve hogy minél több támogatót szerezzen a munkavállalók körében, akik aktívan is támogatják az otthonról való munkavégzés elterjesztését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top