Sztárok

Fördős Zé véleménye Benke Laci bácsiról

Az Index-videó óta Benke Laci bácsi műsora és ételei körül elég nagy a felhajtás. Fördős Zé most szépen összefoglalta a helyzetet, és sokak számára meglepő dolgot is mondott.

“Az alapkoncepcióval nincs bajom” – kezdte Fördős Zé, aki a Borsnak elmondta, hogy nemcsak új trendek vannak, hanem régi hagyományok is, amelyeket nem azért szeretünk, mert korszerűek. 

“Laci bácsinak ez a fajta irányvonala nekem szimpi lenne akkor, ha jó ízléssel csinálná. Itt az a probléma, hogy extrém alapanyag-kombinációkat használ” – folytatta a gasztroblogger, és hozzátette, hogy szakácsnak lenni sokkal nagyobb felelősség, mint gasztrobloggerkedni, mert ez utóbbit bárki csinálhatja. Ráadásul, ő elismeri Benke Laci bácsi érdemeit is

“Elhiszem, hogy díjakat nyert, de abban biztos vagyok, hogy nem a gépsonkába tekert banánnal szerezte. Arra kérem Laci bácsit, hogy vegye elő azokat a receptjeit, amelyekkel a versenyeken nyert.”

fotó:Facebook/Fördős Zé
fotó:Facebook/Fördős Zé

Laci bácsi szakácskönyve mellesleg tényleg nem hasonlít azokhoz a receptekhez, amelyeket lefőz a tévében. Többsége szépen kidolgozott, nem csoda, hogy ő egy többszörös világbajnok mesterszakács.

De visszatérve, Fördős Zé viccesen ennyivel zárta a beszélgetést:

“Lehet, hogy egyszerűen még nem nőttünk fel Laci bácsihoz, és azért röhög rajta az ország, mert nem érti. Aztán eltelik egy pár év, és rájövünk, hogy neki volt igaza… de azért remélem, hogy nem ez lesz!”

Korábban Benke Laci bácsi is megszólalt a napilapban, és próbált egy kicsit viccelődni is. “Nekem az életem a szakmám, több mint ötven országban népszerűsítettem a magyar konyhát, sok díjat is nyertem.Egyébként ezek is azt mutatják, hogy tényleg nem tudok főzni.”

 

Fördős Zé recepteket kér Benke Laci bácsitól

Szerinte manapság a gasztrobloggerek határozzák meg, mi a jó étel, noha jó kérdés, mire lennének képesek ugyanezek az emberek a tűzhely mellett. “Tizennyolc évig voltam a Gundelben tanár, számos aranyérmet nyertem, és a tanítványaim közül is sokan lettek elsők. A népi hagyományokat őrzöm és gondolom újra. Ha ez valakinek nem tetszik, az az ő baja. A szívemre veszem a kritikát, de nem reagálok rá.”

Régebben is kritizálták, például a májjal töltött sós túrógombóca miatt, ma pedig ez az étel a Hilton étlapján is szerepel. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top