Sztárok

Lady Gaga és a Super Bowl – ezért ő korunk egyik legnagyobb előadója

Hogy milyen lehet Lady Gaga kétórás koncertje, arra maximum egy korhatáros szót tudnék használni, ha abból indulok ki, hogy a Super Bowl félidei show-jában, 13 perc alatt leénekelte, letáncolta, leszínészkedte, leiskolázta minden kolléganőjét. Mondjuk, ránk fért már egy olyan Super Bowl félidei műsor, ami szórakoztató, látványos, és az énekesnek is jó hangja van.

Gaga hű maradt önmagához, amikor az amerikai hűségeskü egy részét tűzte bele nyitódalába: “egy és oszthatatlan nemzet az Isten színe előtt, amely szabadságot és igazságosságot nyújt mindenkinek”. Ha valakinek nem lenne világos, Gaga erősen nem ért egyet Trump “politikájával”.

“Bárcsak ez a focimeccs ne szakította volna félbe a Lady Gaga-koncertet”

Lady Gagáról az elmúlt időkben kevesebbet hallhattunk. Legutóbb talán az Oscar-gálán nyújtott katartikus előadásáról beszéltek annyian, mint a mostani félidei koncertjéről. Gaga 2016-ban a lelkét is kiénekelte a kampuszos nemi erőszak-sorozat hátterét bemutató The Hunting Ground című dokumentumfilm betétdalában, és a közönség állva tapsolta. Azóta pedig kiadott egy piszok jó albumot, amiről sokkal kevesebbet beszéltünk, és sokkal kevesebbet halljuk a rádióban az új dalait. A Joanne egy intenzív, személyes album. Lady Gaga visszavett a popdívából, elindult egy visszafogottabb és letisztultabb irányba, és dalaira inkább jellemző már a blues és soul műfaj. Ezzel persze kockáztatott, mert sokan egy újabb “húsruhás”, dance slágert vártak tőle.

“Nem érdekel, hogy mennyit fizettek Lady Gagának a félidei show-ért. Akármennyi is volt, nem volt elég!”

Így indultunk neki (zeneileg) a Super Bowlnak. Az már az elején biztos volt, hogy a bulikirálynő nagyobb százalékban lesz jelen a színpadon, mint az a nő, aki élete albumát csinálta meg a Joanne-nel. Mégis izgalmas volt a várakozás, hiszen nem lehetett tudni, hogyan fognak beleilleszkedni, Gaga új dalai a legnagyobb slágerei közé. A PokerFace és a Telephone között, majd jön a Joanne, amit az énekesnő a fiatalon elhunyt nagynénjéről írt?

Nagyon nem lőttünk mellé, mert Lady Gaga Super Bowl-fellépése inkább a régi, bulizós számairól szólt, de azért a Just Dance és a Bad Romance között úgy elénekelte a Million Reason című dalát, hogy kapkodtuk ki a dobozból a papírzsebkendőket. Gyakorlatilag egy Lady Gaga minikoncertet kaptunk, tökéletes hangokkal, látványos show-elemekkel, a legnagyobb slágereivel.

Lady Gaga és a Super Bowl - Ezért ő korunk legnagyobb előadója

A helyzet azt, hogy Lady Gaga teljesítményét Chris Pratt írta le a legjobban:

Nincs Super Bowl mémek nélkül. Nézzük miket kapott Lady Gaga!

La La Land, mi?

Lady Gaga és a Super Bowl - Ezért ő korunk legnagyobb előadója

#RozsdásRákolló

Lady Gaga és a Super Bowl - Ezért ő korunk legnagyobb előadója

 Közhelyes, de akkor is.

Lady Gaga és a Super Bowl - Ezért ő korunk legnagyobb előadója

Itt megnézhetitek Lady Gaga teljes 13 perces műsorát. Előtte egy utolsó GIF. Kösz Gaga!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top