Sztárok

Meghalt Powers Boothe

68 éves korában meghalt Powers Boothe, Hollywood egyik kedvenc gonosztevője. Játszott a Sin Cityben, a Deadwoodban és a 24-ben is.

Powers Boothe számos film- és tévésorozatszerepet játszott, de főszerepeket csak ritkán: általában dörzsölt, vehemens, esetenként erőszakos férfiakat alakított, gyakran gonosztevőket. A legtöbben a Sin City kegyetlen Roark szenátoraként, esetleg a Tombstone című western fegyverforgatójaként emlékezhetnek rá. Vagy pedig sorozatszerepei miatt: a 24 6. évadában Noah Powell alelnököt (majd elnököt) alakította, a Deadwoodban a gonosz bártulajdonost, és A SHIELD ügynökeiben is játszott.

Powers Boothe a Sin City-ben
Powers Boothe a Sin City-ben

Emlékezetes alakításai közé tartozik még a Smaragderdő főhőse, aki elveszett fia keresésére indul Ausztráliában, vagy a Hirtelen halál című, Jean-Claude Van Damme főszereplésével készült akciófilm főgonosza. Az alábbi jelenetben győzi le őt Van Damme:

Powers Boothe Los Angeles-i otthonában, álmában halt meg. 68 éves volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top