Sztárok

Újabb nő vádolta meg Roman Polanskit szexuális zaklatással

Roman Polanski Oscar-díjas filmrendezőt kedden ismét molesztálással vádolta meg egy nő, akinek elmondása szerint az eset 1973-ban történt.

A most 59 éves, Robin néven emlegetett nő egy keddi, Los Angeles-i sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 16 éves korában a rendező szexuálisan molesztálta. Ő a harmadik, aki liliomtiprással vádolta meg Roman Polanskit Samantha Geimer és Charlotte Lewis után – utóbbi 2010-ben azzal vádolta meg Polanskit, hogy 1983-ban, 16 éves korában Párizsban molesztálta őt.

Catherine Deneuve és Roman Polanski a 2017-es cannes-i filmfesztiválon (Fotó: Valery Hache / Tumblr)
Catherine Deneuve és Roman Polanski a 2017-es cannes-i filmfesztiválon (Fotó: Valery Hache / Tumblr)

A filmrendező 1978-ban hagyta el Amerikát, miután beismerte, hogy az akkor 13 éves Samantha Geimert megerőszakolta. Geimer júniusban azt kérte egy Los Angeles-i bíróságtól, hogy vessenek véget a 83 éves Polanski elleni eljárásnak. Elmondta, hogy megbocsátott a filmesnek, és nyugalmat szeretne magának és családjának.

Robin nem indíthat büntetőpert, mert az elévülés határideje már lejárt, ám tanúskodhat Geimer ügyében. Újságíróknak elmondta, dühbe gurult, mikor meghallotta, hogy ejthetik a vádat Polanski ellen. “Ahogy kiderült, mit tett Geimerrel, másnap elmondtam egy barátomnak, hogy velem is ez történt. Rajta kívül senkinek nem beszéltem erről, mert nem akartam, hogy az apám olyat tegyen, ami miatt börtönben töltheti a hátralévő életét” – magyarázta Robin a BBC híre szerint.

Az Egyesült Államok nemzetközi elfogatóparancsa a mai napig érvényben van Polanski ellen, a rendező ezért Európában él.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top