Sztárok

7 zavarba ejtően szép történet Tom Cruise-ról, ami után földre szállt angyalnak tűnhet

Az interneten nagyon könnyű belefutni olyan történetekbe, amikben Tom Cruiset orbitális se**fejként írják le... ezek vannak ugyan többségben, és mi is írtunk pár ilyet, de az éremnek van egy másik oldala is. Sok kollégája például máig örömmel gondol vissza a Cruise-zal töltött időre.

Ő tanította meg Zac Efront motorozni

Maga Efron mesélte el egy magazinnak, hogy Cruise egyszer, még High School Musicales korában megkérdezte tőle, tud-e motorozni, mire ő azt felelte, hogy nem, a filmcsillag pedig azonnal felajánlotta, hogy megtanítja. Cruise meginvitálta Zac Efront a házába, és gyakorlatilag az összes motorját kipróbálhatta, még azokat is, amiket a Mission: Impossible filmekben használt. Amikor az újságíró rákérdezett, hogy vajon Cruise miért tette ezt, Efron az alábbiakat mondta: “Nem tudom. Nem is akarom tudni. Már az is nagy dolog, hogy foglalkozott velem, és nem szarta le a fejem. Senki nem tett értem hasonlót.”

7 zavarba ejtően szép történet Tom Cruiseról, ami után földre szállt angyalnak tűnhet

fotó: Getty Images

Segített a gyereknek, akit kirúgtak a Jerry Maguire-ból

Az aranyos Jonathan Lipnicki arcát mindenki ismeri a Jerry Maguire – A nagy hátraarcból, ám elsőre nem ő kapta meg a szerepet. Előtte néhány hétig egy másik gyerekkel dolgoztak, csakhogy kiderült: nem működik a dolog. A gyereket lecserélték Lipnickire, Cameron Crowe rendező pedig néhány héttel később kapott egy telefont a lecserélt kisfiú édesanyjától: “Azt kérte, mondjam meg Tom Cruise-nak, hogy nagyon hálás azért, hogy a kirúgás után is törődött a kisfiával, leveleket és ajándékokat küldött neki, és folyton afelől érdeklődött, hogy érzi magát. Állítólag ez nagyon sokat segített a fiának.” Crowe később megkérdezte Cruise-tól, miért csinálta ezt, ő erre csak annyit mondott: “Nem akartam, hogy amikor a srác később moziba megy, és ránéz a vászonra, azt gondolja: elbuktam. Azt akartam, hogy egész életében szeresse a mozit”.

Személyesen intézett repülőjegyet a terrortámadásoktól tartó színészkollégájának

2010-ben Tom Cruise és Bill Hader komikus épp az MTV Movie Awards számára készített vicces videóbejátszásokat Los Angelesben, amikor a hírekből kiderült, hogy autós bombát találtak a Times Square-en. Hader emiatt elég ideges lett, mert nemrég született a gyereke, aki a feleségével épp New Yorkban volt, és aggódott miattuk. A menetrendje szerint azonban még két napot L.A.-ben kellett volna forgatnia, ám Tom Cruise, látván kollégája aggodalmát, átvette az irányítást  a stábban, felpörgette az eseményeket, és a kétnapnyi munkát egy órába belesűrítve mindennel végeztek. Cruise közben arra is megkérte akkori feleségét, Katie Holmest, hogy foglaljon repjegyet Hadernek az éjszakai járatra, így a színész másnap reggel 8-ra már otthon lehetett a családjánál.

Megmentett egy családot a tengeren

1997-ben Cruise még Nicole Kidmannel vakációzott a tengeren, amikor nem messze a hajójuktól megpillantott egy másik vitorlást, ami lángokban állt. A yachtja mentőcsónakja segítségével kimentette a lángoló hajó három utasát, a Lejeune családot, valamint a kétfős személyzetet, így nemcsak a filmekben, hanem a valóságban is hőssé válhatott.

7 zavarba ejtően szép történet Tom Cruiseról, ami után földre szállt angyalnak tűnhet

fotó: Getty Images

Minden évben küld ajándékot Dakota Fanningnek

Dakota Fanning még a Világok harcában szerepelt együtt Cruise-zal 2005-ben, amikor a lány még csak tizenegy éves volt. “Azt gondoltam, hogy amikor 18 éves leszek, úgyis abbahagyja. Aztán azt, hogy majd 21 évesen biztos nem kapok több ajándékot…” – mesélte a jelenleg még hazánkban forgató Dakota Fanning, aki máig is megbízhatóan megkapja a Cruise csomagját minden február 23-án. Az élményt Kirsten Dunst is ismeri, aki az 1994-es Interjú a vámpírral óta kapja a szülinapi tortákat Cruise-tól.

Kifizette egy cserbenhagyásos gázolás áldozatának kórházi számláját

1996-ban Tom Cruise a Los Angeles-i Wilshire Boulevardon hajtott egy esős éjszakán, amikor kiszúrta a 23 éves feltörekvő színésznőt, Heloisa Vinhast. Vinhas egy cserbenhagyásos gázolás áldozataként feküdt az út mentén, és Cruise-nak nemcsak arra volt gondja, hogy kihívja a mentőket, hanem a kórházba is elkísérte. A bónusz az egészben, hogy a sztár Vinhas 7000 dolláros kórházi számláját is állta, amit a törött lába és a megrepedt bordái miatt kellett kifizetnie. A színésznő egy későbbi interjúban igazi szuperhősnek nevezte Tom Cruise-t.

Segített a színészkollégájának formába lendülni

A múmiában Tom Cruise egyik partnere a leginkább vígjátékokból ismert Jake Johnson volt. A stúdió kiadta Johnsonnak az ukázt, hogy a szerep kedvéért le kell fogynia és formába kell lendülnie, de ehhez nem kapott segítséget. Legalábbis a stúdiótól nem, ám jött Tom Cruise. A sztár a saját, házi edzőtermét ajánlotta fel használatra Johnsonnak. “Velem és az edzőimmel fogsz edzeni. Ha szeretnéd, összeállíttatok egy étrendet is neked a szakácsommal. A kaja szuper lesz” – mondta Cruise a kollégájának. A termet Johnson bármikor használhatta, olyankor is, amikor épp a nagy Tom Cruise tartotta ott az edzését.

7 zavarba ejtően szép történet Tom Cruiseról, ami után földre szállt angyalnak tűnhet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top