Sztárok

Így válaszd ki az alkatodnak legmegfelelőbb farmert

Tucatnyi farmertípus közül választhatunk, mégis nagyon nehéz megtalálni azt a szabást, ami a legelőnyösebben áll rajtunk. Ügyelni kell a derék magasságára, a megfelelő hosszra, és persze az sem mindegy, milyen anyagú vagy épp színű a választott darab.

Összegyűjtöttünk néhány tippet, amely segítségedre lehet, ha szeretnéd végre az alkatodnak legmegfelelőbb farmert levadászni következő bevásárlótúrádon.

1. Szögletes alkat

Jellemzője a viszonylag keskeny csípő és váll, a vékony derék, a karcsú forma – az igazi modellalkat ismérvei, ha megfelelő magassággal is párosul. Farmert találni rá azonban nem olyan egyszerű, de nem kell aggódni.

Érdemes hosszabb szárhosszú farmert választani, amely térdtől enyhén bővül lefelé (pl. bootcut), így a magas sarkú cipőt tökéletesen elfedi, miközben az alkat nyúlánk marad. Bokacsizmás időre jöhet a skinny bokáig érő, rövidebb változata, amelynek látványa szépen folytatódik a lábbeliben, miközben mégis ad annyi törést, amivel épp az ellenkezőjét érhetjük el, mint előbb: alacsonyabbnak fog tűnni magasságunk.

A skinny farmer amúgy is jó barát lehet, hiszen roppant előnyösen áll, persze a fenékrész kialakítására ügyelni kell, ha a vékonyság lapos popsival párosul. Érdemes olyan típust választani, amelynek hátsó zsebei hajtókásak, vagy valamilyen látványosabb varrás, minta díszíti, helyileg pedig a popsi felső részén legyenek, hogy megfelelően hasson az optikai tuning. Sokat dobhat még az okos koptatás és persze számos „push-up” típussal is találkozhatunk az üzletekben.

A derékmagasság segítségével szintén trükközhetünk azzal, mennyire akarunk nyúlánknak tűnni. Ha ez a cél, válasszunk magas derekút (de ez ronthat a fenékrész kialakításán), amivel igazi „nyakiglábnak” tűnhetünk, míg egy alacsonyabb derékrész arányosabbá teheti megjelenésünket.

A boyfriend farmerek szintén remekül állhatnak, hiszen a karcsú termetnek nem árt, ha erősítik, azonban csak akkor válasszuk ezt a típust, ha igazi mázlistaként szép kerek popsink van, máskülönben hátul tragikusan sík lesz a vidék.

2. Homokóra alkat

A nőies alkat netovábbja, ha a keskeny derék széles csípővel és formásan méretes mellekkel párosul. Ilyen alkatot vétek nem kiemelni egy megfelelő szabású farmerrel. Ehhez jó választás a skinny: mivel a mellkas és a csípő egymáshoz képest szép arányos, érdemes a látványt a lábak kiemelésével fokozni.

A magasabb derékvonal előnyösebb lehet, olyat keressünk, amely esetén a nadrág derekunk legkarcsúbb részénél végződik, a homokóra alkat ugyanis még nagyobb hangsúlyt kap a derék optikai karcsúsításával.

A hátsó zsebek ne legyen se túl kicsik, se túl nagyok – felesleges mind kicsinyíteni, mind pedig nagyítani a látványon.
A teltebb homokóra alkatúak számára a skinny helyett az egyenes szárú vagy a térdtől enyhén szélesedő típus lehet a nyerő. Ez esetben a hátsó zsebek lehetne kisebbek, és minél kevesebb minta, kontrasztos varrás díszítse farmerunkat.

3. Háromszög vagy körte alkat

Ha fenékben és combban vagy erős, amelyhez arányaiban karcsú derék társul, igazán szerencsésnek érezheted magad, hiszen jelenleg az egyik legszexibb testalkattal rendelkezel. Példaképed lehet Beyoncé és Kim Kardashian, akik tudják, hogyan lehet a legtöbbet kihozni a kerekded idomokból. Egyre azonban ügyelj: míg Kim arra megy rá, hogyan maxolja ki fenekének a látványát, addig lehet, hogy esetedben az a szebb, ha a kiegyensúlyozott megjelenésre koncentrálsz.

Farmerválasztás esetén előnyös lehet a bootcut és az enyhén bővülő nadrágszár, amely látványban kiegyensúlyozza széles csípődet. A hosszú szárú farmer előnyösebb, pláne, ha magassarkúval párosítod, és a nadrág rálóg (de nem gyűrődik!) a cipődre. Ezzel a kis trükkel optikailag nyújthatod alkatodat.

Az anyagot tekintve jobb, ha olyat keresel, amely sztreccs szálakat is tartalmaz, ezek szebben összetartanak, egyúttal karcsúbb leszel bennük, mint a merev anyagú változatokban.

A csípőfazonok helyett érdemesebb a normál vagy magas derekú változatokat választani, azok ugyanis diszkréten laposítják a hasat, elkerülve azt a nem túl előnyös látványt, amikor husikánk körben kibuggyan a túl alacsonyra vett övrész felett.

A derékrész esetén külön érdemes figyelni rá, hogy hátul ne álljon el az anyag, ez sajnos több fazonnál is problémát jelenthet, vannak azonban direkt kerek idomokra tervezett nacik, amelyeknél ezt orvosolják – keresd a curve, curvy varázsszavakat!

Olyan farmert válassz, amelynek nagyok a hátsó zsebei, a kicsik ugyanis tovább nagyíthatják popsidat, továbbá kerüld a látványos hátsó varrásokat, díszítéseket, rátéteket vagy épp koptatásokat. Ha széles a csípőd és feneked, az is sokat segíthet, ha a zsebek közel vannak a középvarráshoz, színben pedig a sötétebb, indigókék változatokat válaszd.

4. Fordított háromszög alkat

Sportos, fiús alkatnak is nevezni szokták, ha a felsőtest, a mellkas valamivel szélesebb, mint a csípő, de ide soroljuk az izmos lábú, kidolgozott vádlikkal és kemény popsival rendelkező hölgyeket is.

A sztreccses és merev anyagú nacik csatájában érdemes az előbbiek mellé állni, azok ugyanis jobban nyúlnak, így kényelmesebb viseletek, ha erősek a lábaink, ráadásul a fenekünket is szépen tartják. A merev anyagú változatokat könnyen érezhetjük szűknek, nagyobb méretválasztás esetén azonban a fenekünknél fog kelletlenül lógni az anyag. Persze nem kell a „super skinny” típusokig elmenni, egy egyenes szárú vagy slim változat is tökéletes.

Ha kényelmesebb fazont keresünk, tegyünk egy próbát a boyfriend farmerekkel. Kényelmesen laza viselet, miközben a bővebb szabással erősíthetjük csípőnket, kiegyensúlyozva vállaink szélességét.

A derékrész legyen egyenes szabású, ne szűküljön össze, mint a curvy típusoknál, hogy kényelmes viseletet adjon, továbbá érdemes normál derekút választani, hogy ne kelljen a kőműves dekoltázs miatt aggódnunk.

5. Alma alkat

Ha a hajlamosak vagyunk a hasunkra hízni, bizony nem egyszerű a farmervadászat. Mindenből ki lehet azonban hozni a legjobbat, és hát miért épp a legalapvetőbb gardróblakó hagyna minket cserben?

Skinny helyett válasszuk a kevésbé cuppanós slim vagy még inkább az egyenes szárú farmert, arra azonban ügyeljünk, hogy lenge anyagú, fenekünkig leérő felsőt viseljünk hozzá, amely diszkréten eltakarja pocinkat.
Még jobb opciónak számít a bootcut farmer, amellyel kiegyensúlyozottabb látványt érhetünk el, pláne ha magassarkúval párosítjuk.

A csípő fazont messziről kerüljük, ha nem akarjuk, hogy kellemetlenül kibuggyanjon a nadrágból a husikánk, helyette jóval szerencsésebb a normál derekú, amely összefogja, amit kell, de nem túl magas hozzá, hogy a derékrészt hangsúlyozza.

Az öveket és a derékvonalnál díszített, extrán koptatott, lyuggatott farmereket hanyagoljuk, azok csak feleslegesen terelnék hasunkra a figyelmet.

Érdemes szem előtt tartani az anyag minőségét is: egy erősebb anyagú, jobb minőségű nadrág jobban tud formázni, összetartani. Kevésbé nyúlik szét az első felvétel után, így szívesebben és tovább hordhatjuk – igaz, a minőség a legtöbb esetben magasabb árral is jár, de ha megtehetjük, mindenképp érdemes befektetni egy örök darabba.

Most, hogy már tudod, milyen farmer áll jól a legjobban, a Premier Outletben be is szerezheted a szeptember 11–17-e között megrendezésre kerülő Farmerhét keretében.

Az alkatodnak megfelelőMentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top