Sztárok

Meghalt Fats Domino

Meghalt Fats Domino, a rhythm and blues egyik legnagyobb egyénisége, a rock and roll egyik úttörője, akinek zongorajátéka és lágy baritonja segített megváltoztatni a könnyűzenét.

Meghalt Fats Domino, az 50-es, 60-as évek egyik legnagyobb hatású rock and roll előadója. A legendás zenészt 89 éves korában, kedden érte a halál – jelentette be Mark Bone, a louisianai Jefferson megye halottkémi hivatalának illetékese.

Domino pályafutása alatt több mint 110 millió hanglemezt adott el.

Legnagyobb sikerei között tartják számon a Blueberry Hill, a Walkin To New Orleans, az Ain’t That a Shame, a Jambalaya, az I’m Ready, a Mardi Gras in New Orleans, a Let The Four Winds Blow és a Blue Monday című dalokat.

Számos zenészre volt meghatározó hatással, Elvis Presley például az egyik koncertjén úgy mutatta be, mint aki hatalmas befolyással volt rá karrierje kezdetén – írja a BBC.

1986-ban az elsők között iktatták be a Rock and Roll Hall of Fame-be, de ekkor már nem hagyta el New Orleanst, még a díj kedvéért sem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top