Sztárok

Sporttörténelmet írt Babos Tímea

Babos Tímea lett a magyar tenisz első világbajnoka. A cseh Andrea Hlavackovával párban lettek a világ legjobbjai.

Babos Tímea és Andrea Hlavackova nyerte meg a hétmillió dollár összdíjazású szingapúri tenisz WTA-világbajnokság páros versenyét, mivel a vasárnapi fináléban döntő rövidítésben legyőzte a holland Kiki Bertenst és a svéd Johanna Larssont.

A harmadik helyen kiemelt magyar–cseh kettős az elődöntőben a világelső Martina Hingis, Csan Jung-dzsan svájci, tajvani duót búcsúztatta.

Ami az erőviszonyokat illeti, a harmadik vb-jén szereplő Babos párosban 15, Hlavackova 24 (közte két Grand Slam-) tornagyőzelemnél tartott, a túloldalon Bertens 9-szer, Larsson pedig 12-szer ünnepelhetett.

 

A sírból hoztuk vissza a meccset, nagyon elégedett vagyok a játékunkkal. A szuper tie-breakben is megmutattuk, hogy milyen jók voltunk egész évben

– mondta a közvetlenül a meccs után adott nyilatkozatában a magyar játékos, hozzátéve, alig várja, hogy a magasba emelhesse a Martina Navratilova Kupát, amelyet aztán a névadó csehszlovák-amerikai sztártól vehetett át.

Köszönöm az edzőmnek és a családomnak is, és remélem, jövőre is itt leszek

– tette hozzá a magyar teniszező.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top