Sztárok

Marton Lászlónak Kanadában is volt zaklatási ügye

Egy kanadai színház két éve egy zaklatási ügy miatt azonnal megszakította a kapcsolatot Marton Lászlóval. A magyar rendező két nőt is szexuálisan zaklatott a tengerentúlon.

Marton Lászlónak már évekkel ezelőtt volt zaklatási ügye Kanadában – értesült a 444.hu. A hírportál rábukkant a kanadai Soulpepper Theatre Company közleményére, amelyben közlik: Martonnal 2 éve azért szakították meg a kapcsolatokat, mert egy hivatásos belső vizsgálat során kiderült, hogy két nőt is szexuálisan zaklatott.

A közlemény szerint jóval a Sárosdi Lilla által kirobbantott hazai botrány előtt, 2015 végén a színház közösségének egyik tagja nyújtott be panaszt, majd nem sokkal később előkerült egy másik sértett is. A színház azt állítja, azért nem tettek további lépéseket, és azért nem árulnak el most sem részleteket, mert az áldozatok szerették volna megőrizni az anonimitásukat.

Marton László különösen büszke volt külföldi sikereire. A torontói Soulpeppernél féltucatszor rendezett és az akadémiájukon is tanított.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top