Sztárok

Nemi erőszak miatt perelte be Harvey Weinsteint egy színésznő

Beperelte Harvey Weinstein hollywoodi sztárproducert és cégét, a Weinstein Companyt egy névtelenségét őrző színésznő, mivel állítása szerint a férfi megerőszakolta őt 2016 tavaszán.

A színésznő keresete szerint először 2011-ban találkozott egy partin Harvey Weinsteinnel, ekkor a producer felajánlotta neki, hogy segít karrierje egyengetésében. 2015 végén azért találkoztak a Beverly Hills-i Montage Hotel egy szobájában, hogy megbeszéljenek egy szerepet a Marco Polo című televíziós műsorban, amelyet a Weinstein Company készített. Ekkor a színésznő állítása szerint a férfi megragadta őt, és maszturbált előtte.

Harvey Weinstein

2016 tavaszán a producer ismét felvette a kapcsolatot a nővel, hogy a szerepről beszéljenek. Ugyanabban a szállodában találkoztak. A férfi az ágyra kényszerítette és megerőszakolta, annak ellenére, hogy a nő nemet mondott. A színésznő végül kiszabadította magát, és elmenekült. A kereset szerint a színésznő sohasem kapta meg a munkát.

Mivel a Weinstein Company tudott a filmproducer nőkkel szembeni viselkedéséről, felelősségre vonható az okozott fájdalomért. A céget mulasztással is vádolja, mivel nem rúgták ki a férfit, holott évek óta tudtak arról, hogyan viselkedett a nőkkel – áll a keresetben, amelyet a Variety magazin adott közre. A színésznő fájdalomdíjat követel.

A producer ügyvédjén keresztül tagad. Weinsteint egy hónapja rúgta ki a nevét viselő cég. A producer most a céges nyilvántartásért perli egykori vállalatát, mely állítása szerint segíthetne neki abban, hogy megvédje magát a zaklatási vádak ellen. Weinsteint az Amerikai Producerek Céhe is kirúgta soraiból.

Harvey Weinstein áldozatainak a száma napról napra nő (Fotó: Getty Images)

A The New York Times és a The New Yorker október eleji tényfeltáró riportjai nyomán az elmúlt hetekben több mint 50 nő, köztük olyan hollywoodi sztárok, mint Angelina Jolie vagy Gwyneth Paltrow, valamint európai színésznők is arról számoltak be a nyilvánosság előtt, hogy Harvey Weinstein szexuálisan zaklatta őket, több nő nemi erőszakkal is megvádolta a befolyásos hollywoodi producert. Az Oscar-díjas filmmogul tagadja a vádakat. New York állam, a Los Angeles-i és a londoni rendőrség is vizsgálatot indított a felmerült vádak alapján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top