Sztárok

Meghalt Dmitrij Hvorosztovszkij

Ötvenöt éves korában lehunyt a világhírű operaénekes, Dmitrij Hvorosztovszkij. A művésznél 2015-ben diagnosztizáltak agydaganatot.

Családi körben, 55 éves korában elhunyt Dmitrij Hvorosztovszkij világhírű operaénekes, akit a legtöbben a világ legjobb baritonjának tartottak. A művésznél 2015-ben fedezték fel az agydaganatot, majd Hvorosztovszkij 2016-ban visszavonult – írja a Guardian.  

Dmitrij Hvorosztovszkij halálhírét Facebook-oldalán közölte a világgal az operaénekes családja.

A Hvorosztovszkij család nevében nehéz szívvel jelentjük be, hogy Dimitrij Hvorosztovszkij, a szeretett bariton, férj, apa, gyermek és barát 55 éves korában távozott az élők soraiból. Két és fél év küzdelem után, november 22-én reggel békés körülmények között hunyt el családja körében, londoni otthona közelében. A hangja és lelke melegsége legyen mindig velünk.

Hvorosztovszkij 1962-ben született egy szibériai faluban, 1989-ben vált híressé, amikor megnyerte a cardiffi Singer of the World versenyt. A verseny után kinyílt előtte a világ, szinte mindegyik nagy operaházában és koncerttermében fellépett, elérte, hogy a világ egyik legjobb baritonjaként tiszteljék.

Dimitrij Hvorosztovszkij egyik utolsó fellépése

Az operaénekest felesége és két gyermeke is gyászolja.

Címlapkép: Wikipedia/Serge Serebro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top