Sztárok

Az Év Sportolója Gála: Shane Tusup Hosszú Katinka nélkül érkezett

Csütörtökön este a 60. Év Sportolója Gálára Shane Tusup felesége, Hosszú Katinka nélkül érkezett meg. Tusupot az év edzője kategóriában jelölték, felesége pedig az Év Női Sportolója díjra esélyes.

Shane Tusup felesége, Hosszú Katinka nélkül, édesanyja oldalán érkezett meg a 60. Év Sportolója Gálájára. Nem sokkal az úszótréner után megjelent Hosszú Katinka is, ő az édesapjával jött. 

Shane Tusup édesanyja oldalán az Év Sportolója Gálán
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Mint az már köztudott, Hosszú Katinka és Shane Tusup házassága az utóbbi időben megromlott. Hónapok óta nem mutatkoztak együtt, karácsony után pedig elismerték, hogy házasságuk válságba került. Az edzések megkezdése előtt a sportoló a férje nélkül, egyik edzőtársa társaságában utazott ki Amerikába pihenni, majd miután hazajött, láthatóan kerülték egymást Shane Tusuppal.

A napokban, az edzések során ugyan egy fedél alatt tartózkodtak a Duna Arénában, de az úszónő mindig 20-30 perccel férje után érkezett és távozott a helyszínről. Nem volt kérdés mindezek után, hogy jelzésértékű lesz, ha Hosszú Katinka külön vagy együtt jelenik meg férjével az Év Sportolója Gálán. 

Akik már most nyertek

Már január 4-én kihirdették a legjobb három közé került sportolók listáját. A férfiaknál Baji Balázs, Liu Shaolin Sándor és Szatmári András, a nőknél pedig Babos Tímea, Hosszú Katinka és Márton Anita került a legjobb három közé a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) szavazásán. Perceken belül közülük választják ki a 2017-es év legkiemelkedőbb női és a legjobb férfi sportolóját.

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizenháromszoros Európa-bajnok úszó az M4 Sport – Év Sportolója Gálán a Nemzeti Színházban 2018. január 11-én
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Idén 11 kategóriában 436 szavazat alapján jelöltek sportolókat, csapatokat és edzőket: az év legjobb edzője kategóriában a legtöbben Cseh Sándorra, Ambros Martinra és Shane Tusupra szavaztak. 

A csütörtökön este fél nyolckor kezdődő gálát a Nemzeti Színházban tartják. Az egyszerűség kedvéért a magyar sport Oscarjának nevezett eseményen az említetteken kívül díjazzák még az év gólját, az év férfi és női labdarúgóját, az év csapatát a hagyományos csapatsportokban, valamint az egyéni sportágak csapatversenyeiben. Ugyancsak díjat kap az év fogyatékos férfi sportolója, az év fogyatékos női sportolója, az év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője és az év fogyatékos csapata is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top