Sztárok

Nagy megtiszteltetés érheti Gyurta Dánielt

Külön motiválja Liu Shaolin Sándort, hogy dobogós teljesítmény esetén lehet, hogy az olimpiai bajnok úszó Gyurta Dánieltől veheti át az érmet a pjongcsangi téli olimpián.

Ha minden jól megy, Gyurta Dániel adhatja majd át az érmeket a pjongcsangi téli olimpia gyorskorcsolya versenyszámában, abban, amelyikben akár egy magyar is felállhat a dobogóra – derül ki a Digi Sport 24 híradójából.

„Mondta (Gyurta Dániel), hogy nem kell izgulni, ő is kint lesz, és kérte, hogy ő adhassa át az 1500 méteres verseny után az érmeket, ez pedig még egy plusz, ami motivál engem, és tényleg igyekszem majd. Szerencsére nemcsak tőle kaptam motivációs szavakat, hanem Verrasztó Dávidtól is, amikor egyszer találkoztunk a repülőtéren, az is nagyon sokat segített, úgyhogy nagyon sokan támogatnak, most már egyre többen” – nyilatkozta a Sport 24-nek Liu Shaolin Sándor, hozzátéve, hogy semmilyen nyomást nem tesz rájuk senki, és ez jól jöhet majd a versenyeken.

Gyurta Dániel úszó | MTI Fotó: Illyés Tibor

Azért kelünk minden reggel hajnalok hajnalán, hogy minél jobban fel tudjunk készülni erre az eseményre, és szerintem mindenki megtett mindent, úgyhogy biztos nagy meglepetéseket fogunk okozni

– fogalmazott Liu Shaolin.

A 22 éves sportoló két éve a szöuli világbajnokságon 500 méteren arany-, összetettben bronzérmes lett, három éve ugyanebben a két számban egyaránt vb-második lett, 2017-ben pedig összetettben szerzett vb-bronzot.

Utoljára 1980-ban nyert magyar sportoló téli olimpiai érmet, 38 éve a Regőczy Krisztina, Sallay András jégtáncpáros lett ezüstérmes. Az idei játékokon a közvélemény és a szakma egyaránt a rövidpályás gyorskorcsolyázóktól várja, hogy megtörjön a jég, és ismét magyar olimpiai érmest ünnepelhessünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top