Sztárok

Bochkor Gábor apját beszervezhették

Az előző rendszer állambiztonságának levéltárában bukkant fel Bochkor Gábor újságíró édesapjának neve mint kiképző és operatív kapcsolat.

A Bors bukkant rá egy két évvel ezelőtti tanulmányra, mely a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat szakmai lapjában látott napvilágot. Az Újságírók a Kádár-rendszer szolgálatában című dolgozatban Bochkor Gábor édesapja, Bochkor Jenő is szerepel, nem túl hízelgő megvilágításban.

A lap szerint Bochkor Jenő a Belügyminisztérium III/II-es osztályához, a kémelhárításhoz tartozott Soltész fedőnéven. Idősebb Bochkor állítólag „a KGB fedőszerveként működő Nemzetközi Újság­író Szervezet” iskolájában is oktatott hosszabb ideig, „ahol (…) fiatal publicistákat kívántak képezni a szakma rejtelmei mellett a kommunista eszme terjesztésére és konspirált kapcsolattartásra is”, fogalamaz a cikk.

Bochkor Gábor nem hiszi, amit apjáról állítanak

Bochkor Gábor szkeptikusan fogadta a most napvilágra került információkat. „Fogalmam sincs, most hallok erről először. Meg vagyok döbbenve, és eléggé kételkedem is a tanulmány igazságtartalmában, bár ellenőrizni nem tudom az állításait, mert apukám 1988-ban meghalt” – mondta a rádiós a lapnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top