Sztárok

Kirakták Pintér Tibor társulatát a Sárgaházból

Eltérőek a vélemények, hogy Pintér Tibor színházának miért nincs januártól szerződése a várossal.

Arról ír a Blikk, hogy Szigetszentmiklós önkormányzata szerződést bontott Pintér Tibor Tenya Szigeti Színház nevű művészeti egyesületével. A Pest megyei település egyik önkormányzati képviselője a Facebookon egyenesen ünnepelte, hogy megszűnt a város szerződése Pintérrel, akinek a viselkedése a képviselő szerint nem volt méltó a városhoz.

Pintér Tibor Tenya szerint sokan már most hiányolják az előadásaikat Szigetszentmiklóson

Lázár Gergely, a helyiek által Sárgaháznak nevezett Városi Könyvtár és Közösségi Ház igazgatója elmondta, hogy a kulturális bizottság is megvitatta az ügyet, és jóváhagyta a szerződésbontást közös megegyezéssel, amely január elsejével lépett életbe. Továbbra is lehetséges az együttműködés a Sziget Színházzal, azonban minden új darabról egyedi megállapodást kell kötni.

A lap megkereste Pintér Tibort is, aki szerint a Szigeti Színház „kinőtte a kis befogadóképességű Szigetszentmiklósi Művelődési Ház kereteit, és miután társulata a Nemzeti Lovas Színház társulatának magja, ezért új utakat és befogadóhelyeket keresünk. A színház produkciói továbbra is láthatók lesznek az országban, sőt Szigetszentmiklóson is, ahol tudtommal már most nagyon hiányolják az általam vezetett társulat szórakoztató előadásait.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top