Sztárok

Vastag Csaba Priscilla Presley-nek énekel

Elvis Presley és az 1956-os forradalom előtt tiszteleg új dalával Vastag Csaba. A magyar sztár felénekelte Elvis egyik elfeledett dalát, a végeredményt hamarosan Priscilla Presley is hallhatja.

A világsztár soha nem járt Magyarországon, neve mégis összeforrt az ’56-os forradalommal. 1957-ben az akkor még fiatal tehetség Amerika egyik legnézettebb tévéműsorában kérte a nézőket, hogy adományaikkal segítsék a magyarokat, majd elénekelte a Peace in the Valley (Béke a völgyben) című dalt. „Elvis hatására megnyíltak az amerikaiak pénztárcái, és rengeteg adomány érkezett hazánkba. A Király nem felejtett el bennünket, mi sem feledjük őt” – mondta Vastag Csaba.

Az 1956-os események idején jómagam még nem éltem, de édesapám elmesélései alapján nekem is van fogalmam a helyzet kiélezettségéről. Elvis életművével 17 évesen, egy szerelmi csalódást követően találkoztam először. Egy barátomtól kaptam kölcsön ezt a lemezgyűjteményt, amely nagyon sokat segített ebben a nehéz időszakban.

Az énekes Elvis Peace in the Valley című kultikus dalát énekelte fel, azt, amelyikkel Elvis oly sokat tett a magyarok ügyéért. „A zenetörténelem egy jelentős pontja ez a dal, amely sok szempontból fontos számomra. Bízom benne, hogy Priscilla is értékeli majd. Bevallom, nekem is nagyon bejött gyerekkoromban, amikor láttam a Dallasban” – mondta mosolyogva Vastag Csaba. „Remélem, örömet szerzünk neki ezzel a kis meglepetéssel, és alig várom, hogy egy igazi Elvis-koncertet láthassak” – tette hozzá az énekes. Priscilla Presley júniusban érkezik Budapestre, hogy részt vegyen az Elvis, The wonder of You című koncertshow-n. A Király hatalmas kivetítőkön énekli majd a slágereit egy teljes szimfonikus zenekar kísérete mellett. A szervezők eljuttatják a dal felvételét Elvis egyetlen feleségének, hogy ő is láthassa, a magyarok nem feledik a Királyt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top