Sztárok

Igazán őrült estén van túl Janza Kata

Janza Kata színháztörténetet írt, egyszerre két szerepet is játszott egy este alatt, két színpadon. Nem volt könnyű megoldani, de a szükség hozta a helyzetet.

Janza Kata szerda este egyszerre két színpadon játszott: a Budapesti Operettszínházban az Én és a kisöcsém, a Kálmán Imre Teátrumban pedig a Dorian Gray előadásban. Persze, ezt a szükség hozta így: az előbbi darabban szereplő Kékkovács Mara gégegyulladása miatt ugyanis nem énekelhetett, így Janzának kellett beugrania, azonos időben a másik előadással.

„Az Én és a kisöcsémben Pirikét, az idegenvezetőt játszom Kékkovács Marával váltott szereposztásban. Ő volt kiírva az előadásra, de már reggel egyértelművé vált, hogy képtelen lesz énekelni, olyan gégegyulladása volt. Ekkor állt elő Lőrinczy György főigazgató az ötlettel, hogy csináljam meg mindkettőt. Két idegenvezetőnő lépett színpadra, Mara a prózában segített, én énekeltem. Tudták, hogy nem ijedek meg a feladattól, de a fodrász és az öltöztető csapat nélkül nem sikerülhetett volna” – mesélte a Blikknek az őrült estéről Janza Kata.

A két játszóhely épülete szerencsére egymás mellett van, de a színésznőnek így is kilométereket kellett loholnia a két színpadot összekötő, több száz méter hosszú folyosón, hogy mindegyik jelenetére időben odaérjen. „Jól jöttek a margitszigeti körök, mert ehhez az estéhez kellett a kondi” – árulta el Janza Kata, aki előbb a Dorian Gray Mrs. Vane-jeként fekete ruhában és ősz parókával lépett színpadra a Kálmán Imre Teátrumban, majd szőkén, húsz évvel fiatalabban tűnt fel az operett nagyszínpadán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top