Sztárok

20 éve ezt gondoltuk bombahírnek: 5 címlapsztori 1998-ból, amit már teljesen elfelejtettünk, pedig mekkorát robbantak

Emlékszel még, kikről olvastunk 1998-ban a címlapokon? Most Harry herceg és Meghan hercegné az ügyeletes álompár, de dereng még, hogy kiket hívtak így 20 évvel ezelőtt? Öt címlapsztori, amit mára teljesen elfelejtettünk, pedig egykor sokáig erről beszéltünk.

Tulajdonképpen a lexikonokat is felolvashatnánk, annyira a múlt homályába vesznek ezek a történetek, pedig alig (?) húsz éve annak, hogy ezek a címlaptörténetek nagyot szóltak. azóta már tudjuk, hogy álompárok nem léteznek, és egy betegség felvállalása nem ciki, hanem bátor cselekedet.

Álompár 1998-ból

Azok a régi szép idők, amikor 1998 nyarán a People magazin címlapján harsogó nagybetűkkel tudatták a világgal, hogy Hollywood legboldogabb szerelmespárja Nicole Kidman és Tom Cruise. Akkor még nyilatkoztak a bulvárlapnak, és úgy fogalmaztak, hogy közös életük hátralévő része olyan lesz, mint egy nászút.

„A szívem a torkomban dobogott, hiszen minden ismert hölgy Tommal akart randizni. Már az első randinkon tudtam, hogy bele fogok szeretni”– áradozott férjéről Kidman. Hát ez bizony nem jött össze. Három évvel a címlap után, 2001-ben a sztárpár egy nem várt szakítással sokkolta a világot. Azonban, ahogyan teltek a hónapok, úgy tudtunk meg egyre több bizarr részletet a csodásnak beállított házasságról. Bár a hivatalos verzió szerint Kidman és Cruise elhidegültek egymástól, sőt Kidman arról is beszélt, hogy akkoriban inkább a karrierjét választotta, mintsem a házasságát, sokan tudni vélik, hogy a színésznő pont azért menekült ki ebből a párkapcsolatból, amiért évekkel később az utódja, Katie Holmes is. Vagyis Cruise választott egyháza miatt.

Nicole Kidman és Tom Cruise a People Magazin címlapján

Sonny titokzatos halála

1998. januárjában alig tértek magukhoz az emberek a szilveszteri mulatságból, amikor címlapon értesülhettek Sonny Bono, Cher egykori férjének a haláláról. A férfi 20 éve, január 5-án egy kaliforniai város közelében fának rohant a kocsijával, és sérüléseibe azonnal belehalt. A People magazin a Sonny halála utáni első címlapon, még óvatos kézzel bánt a mondatokkal. De hamar megjelentek a férfi életének sötét oldalát feltáró írások is. Sonny ugyanis ütötte-verte sikeres énekesnő feleségét. A férfi állandóan kritizálta nejét, aki, hogy megfeleljen férje elvárásainak, rengeteg plasztikai beavatkozáson esett át. Mivel Cher egyre ismertebb lett, férje beleőrült a féltékenységbe. Gyakran drog és alkohol hatása alatt állt, ilyenkor csúnyán megverte Chert.  Miután szakmailag, és a magánéletben is elváltak útjaik, Sonny éttermet nyitott, majd politikai karrierbe kezdett. Először Palm Springs polgármestere lett, majd republikánus képviselőként bemasírozhatott a kongresszusba.

Sonny és Cher

Az Arquette család

Melyik Jóbarátok-rajongó felejtette volna el azt az epizódot, amikor a Monicát alakító Courteney Cox esküvője után, az összes szereplő nevét átírták XY Arquette-re a főcímben, így tisztelegve a színésznő házassága előtt. Courteney és David Arquette eljegyzésére 1998-ban került sor.

A két színész a Sikoly című mozi forgatása alatt jöttek össze, majd egy évvel később össze is házasodtak. Csakhogy, amíg Cox karrierje – köszönhetően a Jóbarátoknak – elképesztő magaslatokba szárnyalt, addig Arquette megmaradt közepes kategóriájú színésznek. A házaspárnak egy lánya született, akivel a színésznő az utolsó évad alatt volt várandós. Kapcsolatuk 2010-ig tartott, amikor közleményben tudatták, hogy házasságuk nem állta ki az idő próbáját, és gyermekük, valamint saját nyugalmuk érdekében a válás mellett döntöttek. A papírokat azonban csak 2012-ben adták be a bíróságra. Az ok állítólag a férfi hűtlensége volt. Pedig, ebben a házasságban is annyian bíztak, mint Kidman és Cruise frigyében. 

Courtney Cox és David Arquette

Néhány napos csecsemő a címlapon

1998. januárjában láthattuk először a Baywatch szőkeségét, Pamela Andersont és akkori férjét Tommy Leet, a két fiukkal közös címlapon. A fotó alig néhány nappal azután készült, hogy 1997. december 29-én világra jött a pár második gyermeke Dylan Jagger. A házasságot igazi tündérmesének állították be az interjúban, ugyanakkor Anderson és Lee még abban az évben elváltak, a férfit pedig börtönbe is zárták, amiért bántalmazta a nejét. Egy évvel később újra megpróbálták együtt, de a felmelegített párkapcsolat 2001-ben ismét befuccsolt. Az egykori házaspár még egyszer próbálkozott, de a 2008-as nagy újrakezdés szintén megfeneklett néhány hónappal később. Azt csak halkan jegyezzük meg, hogy ugyanebben a lapszámban írtak arról is, hogy Gwyneth Paltrow ölelgette és csókolgatta a Golden Globe-gálán Ben Afflecket.

Lee, Anderson és Dylan a Hello címlapján

Nyíltan egy betegségről

1998-at írtunk, amikor Michael J. Fox először beszélt a nyilvánosságnak súlyos betegségéről. A 90-es évek népszerű színésze azzal kezdte az interjút, hogy szeretné tisztázni, nem tragédiaként, hanem valóságként fogja fel azt a harcot, amit rá vár. Micheal J. Fox szakmai élete csúcsán volt, amikor diagnosztizálták nála a Parkinson-kórt. A színész és felesége már tudták, hogy milyen betegséggel kell harcolniuk a következő években, amikor a 98-as Golden Globe-gálára készültek. J. Fox lába és keze remegni kezdett a limuzinban. „A feleségem először megfogta a kezemet, majd masszírozni kezdte a lábamat. Aztán félreállítottuk az autót és vártuk, hogy hasson a gyógyszer” – nyilatkozta 20 évvel ezelőtt a színész, aki arról is a beszélt, hogy hosszú ideig milyen trükköket vetett be a nyilvánosság előtt, hogy ne vegyék észre rajta a betegség tüneteit. „A forgatásokon titkoltam a bajomat, de otthon megengedem magamnak, hogy eluralkodjanak rajtam a tünetek. Szó szerint vonszolom magam a lakásban és gyakran a távirányítót sem tudom megfogni.” Michael J. Fox legutóbb 2017-ben beszélt az állapotáról, akkor úgy fogalmazott, alig bírja ki nevetés nélkül, amikor rátörnek a rohamok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top