Sztárok

Hollywood eltitkolt tündérmeséje: hét éve házas Rachel Weisz és Daniel Craig

Rachel Weisz és Daniel Craig magánéletéről alig tudni valamit azon kívül, hogy hét éve ezen a napon egészen zárt körben összeházasodtak, és hogy hamarosan gyerekük születik. Pont ez teszi őket az egyik legmenőbb celebpárrá.

Találkozott már a kedves olvasó Rachel Weiszról és Daniel Craigről szóló bulvárhírekkel? Nem véletlenül nem. A pár nagyjából golyóálló ebből a szempontból. Egyrészt ők maguk nem szolgáltatnak alapot a pletykákhoz semmilyen formában, mert nem nagyon nyilatkoznak egymásról, és végképp nem teszik közszemlére az életüket. Másrészt körülöttük valahogy nem legyeskednek azok a bizonyos „bennfentesek” sem, akik a hasonlóan hallgatag sztárokról kétes hitelességű információkat szoktak szolgáltatni. Harmadrészt pedig ha mégis rápróbálkozik valamelyik orgánum, hogy berántsa őket a bulvárkörforgásba, rendre besül a mutatvány, és inkább visszafogja magát a sajtó. Mondhatnánk, hogy ők Hollywood legzárkózottabb párja, de az a helyzet, hogy még csak nem is Hollywoodban élnek, hanem New Yorkban. Mindenesetre nagyon menők így együtt. És éppen hét éve házasodtak össze.

Külön-külön sem kenyerük a magamutogatás

Weisz és Craig egymásra találása a maga idejében elég váratlan esemény volt, így utólag viszont már nincs benne semmi meglepő: együtt látva őket egyértelmű, hogy amennyire az ilyesmi lehetséges, ez a két ember egymásnak lett kitalálva, hiszen külön-külön is pont úgy élték a magánéletüket, mint együtt. Miután befutott, Weisz Darren Aronofsky rendező oldalán állapodott meg 2001-ben, és a kapcsolatukat, sőt még a 2010-es különválásukat is hasonlóan nagy hírverés övezte, mint a mostani házasságát, azaz nagyjából éltek, mint bárki más a világon, csak épp amikor elmentek dolgozni, ők híresek voltak. A színésznőről egyébként az is sokat elmond, hogy milyen körülmények között adott interjút idén januárban az Evening Standardnek: egy kis olasz kávézóban ült le a lap újságírójával a manhattani East Village-ben, smink nélkül, farmerben, kapucnis pulóverben, és a találkozó első percei azzal teltek, hogy ő kérdezgette a riportert az életéről.

Rachel Weisz és Darren Aronofsky közös gyermekükkel Henry Chance-szel, még 2011-ben (Fotó: Profimedia)

Mindeközben a többi vendégnek láthatóan gőze sem volt róla, hogy egy Oscar-díjas sztár beszélget a szomszéd asztalnál, akit a világ legszebb női között tartanak számon.

Daniel Craig magánélete már eggyel regényesebb: a kilencvenes években egy ideig egy Fiona Loudon nevű színésznővel voltak házasok, aztán a német Heike Makatsch-csal élt nyolc évig, közvetlenül Rachel Weisz előtt pedig Satsuki Mitchell producerrel töltött öt évet. Ennek ellenére a róla szóló nyomtatott bulvárcikkekre sem tanácsos a téli fűtést alapozni – azt kérdésre simán elmondta, hogy az első házasságához túl fiatal volt, ahogy azt is, hogy „a filmforgatások sok szakításhoz vezetnek, a házasságok sorban mennek levesbe – rohadt magányos szakma ez”, de azért a következő szexvideót finoman szólva sem tőle várta az ilyesmire fogékony közönség. Eleve, egy olyan emberről beszélünk, aki a sztárvilágban ritka módon jócskán a harmincas éveiben járt már, mire egyáltalán híres lett, és hálás is ezért, mert mint elmondta, ha fiatalabban válik sikeressé, „biztos elszúrja az egészet”.

Titokban is kezdték

Tegyük hozzá rögtön, valószínűleg az sem jött rosszul ennek a kapcsolatnak, hogy minden csendessége ellenére gazdag előélet állt már mindkét fél mögött, amikor összejöttek. Rachel Weisz 41, Daniel Craig 43 volt 2011-ben, és mint utóbb kiderült, régóta ismerték is egymást – a színésznő egész pontosan azt mondta a Marie Claire-nek a következő évben, hogy „ezer éve barátok voltak”, egyúttal pedig arról is biztosított mindenkit, hogy ennek megfelelően még véletlenül sem „szerelem első látásra” típusú esetről van szó. A szikra végül az Álmok otthona forgatásán pattant, amelyben ők játszották a két főszerepet, és a hosszú felvezetéshez képest innentől eléggé fel is gyorsultak az események, hiszen fél évvel később már az esküvőnél tartottak.

Daniel és Rachel az Álmok otthona című filmben

A világ minderről persze mit sem tudott, amíg ők utólag nem szóltak róla, sikerült ugyanis hatodmagukkal letudni az egész ceremóniát, úgy, hogy a négy vendégből az egyik Craig 18 éves fia, a másik pedig Weisz ötéves lánya volt. „Megúsztuk. Magányügyként kezeltük a dolgot, és nagyon sok mindenkinek tartozunk hálával érte, hogy sikerült – mondta erről Daniel Craig 2015-ben a GQ-nak. – De hát épp erről szólt az egész. Magánéleti okból került sor is rá. Az volt a lényege, hogy titok legyen.” Weisz pedig ezt azzal toldotta meg a már idézett Evening Standard-interjújában:

„Sosem gondoltam volna, hogy egyszer férjhez megyek. Nem voltak ilyen ambícióim. Épp ellenkezőleg. Sosem tudtam mit kezdeni a romantikus komédiákkal – azok mintha másról sem szólnának, mint a házasságról. Aztán csak úgy megtörtént, nagy boldogságban, akkor, amikor már érettebb voltam.”

Elég szilárdak az elvi alapok

A színésznő egyébként máskor is hajlamos érzelmileg kicsit korlátozottnak beállítani magukat: néhány hete a New York Timesnak nyilatkozva például azt mondta, hogy megemeli a kalapját azok előtt a párok előtt, akik képesek a „brandjük” részévé tenni a házasságukat, de náluk ez nem működik, mert ők egyszerűen „szarok” abban, hogy a magánéletükről beszéljenek. Ha viszont odatesszük emellé a More magazin néhány évvel ezelőtti Weisz-interjúját is, azért szépen beárazódik ez a bizonyos kalapemelés meg a korlátozottság, ott ugyanis arról beszélt a sztár, hogy árulásnak érezné, ha kiadná az ilyesmihez „túl híres” Craiget az interjúiban, majd hozzátette: kamaszként még mindent elcsicsereg az ember a barátnőinek, a felnőtt élet egyik nagy szépsége viszont éppen az, hogy ennek véget vetünk.

“Magánéletet élünk a szó szoros értelmében. Nincs is annál rosszabb, amikor két színész összejön, és leállnak a színészetről beszélni.” (Fotó: Profimedia)

„A házassággal ez az ajtó bezáródik. A közönség távozik, a saját életedben találod magad.”

Ha pedig mindezek mellé odatesszük, amit Craig mondott a GQ-nak ennek kapcsán, azt is jól lemérhetjük, hogy vajon hány hangos szót és mennyi falhoz csapott váza csattanását kell elviselniük Weiszék szomszédjainak, a férfi szavai ugyanis tökéletesen rímelnek a felesége véleményére: „Szerintem elég sok minden szól amellett, hogy ne beszéljünk fölöslegesen. És ez nem azt jelenti, hogy fél az ember felvállalni nyilvánosan az érzelmeit, azt, hogy ki ő, vagy kiállni azért, amit gondol. De ha kiárusítod, örökre elvész, nem tudod visszavásárolni – a magánélet nem vásárolható vissza.” Ez ám az összhang.

Otthon sem egészen olyanok, mint mások

Egyébként ami a fölösleges beszédet illeti, más szempontból is rendhagyó párost alkot Rachel Weisz és Daniel Craig, sőt ebben a tekintetben már nem is csak a sztárházasságok közül lóg ki a kapcsolatuk, hanem a nagy átlagból is, tudniillik ahogy a magánéletüket nem viszik ki a nyilvánosság elé, úgy a munkát sem viszik haza. „Nem beszélek [otthon] a munkámról, ahogyan ő sem – nyilatkozta öt évvel ezelőtt a Sunnak Weisz. – Magánéletet élünk a szó szoros értelmében. Nincs is annál rosszabb, amikor két színész összejön, és leállnak a színészetről beszélni. Az mindennek a vége – a legrosszabb.” A Harper’s Bazaarnak tavaly pedig azt is leszögezte, hogy bár pillanatnyilag az ő férje alakítja James Bondot, otthon ez sem téma:

„Reggel [egy show-műsorban a házigazda] azt mondta nekem: »Szóval feleségül mentél Bondhoz!« Én meg azt feleltem: »Nem, az az ember a férjem, aki úgy tesz, mintha James Bond lenne.«”

Eva Greennel a Casino Royalban

Ezután persze rögtön felmerül a kérdés, hogy mégis miről lehet szó odahaza. Nos, a New York Times páros portréja szerint főleg zenéről, regényekről, költészetről, de Weisz azt is elmondta egyszer, hogy mindketten jók a konyhában, és rengeteget főznek együtt, mindig más nemzet konyháját próbálgatva. Talán van, aki kissé arisztokratikusnak érzi ezt így (és esetleg nem is ilyen diplomatikusan fogalmaz), de Weisznek is igaza van, amikor azt mondja: „nem gondolnám, hogy az én házasságom különösebben kivételes volna, leszámítva persze, hogy mindketten a nyilvánosság előtt állunk”. Ez így ugyanis tényleg egy hétköznapi házasság benyomását kelti, ráadásul anélkül, hogy a sztárokra amúgy jellemző módon a felek nagyon igyekeznének bizonygatni: ők is olyanok, mint bárki más.

Csendben bővül a család

Persze a közeljövőben a költészet egy jó ideig a mondókákat, a regényirodalom a Micimackót, a zene pedig a gyerekdalokat jelenti majd a párnál, mert – ahogy az a hétköznapi házasságokkal szerencsés esetben lenni szokott –, náluk is megérett a kapcsolat a gyerekvállalásra: a tavaszi hírek szerint Rachel Weisz várandós. Tipikusnak mondjuk nem lehet nevezni a dolgot, hiszen a leendő anya már betöltötte a 48-at, de az öröm nagyon is valódi, ahogy az a New York Timesnak adott nyilatkozatából is kiderül:

„Rettentően boldogok vagyunk Daniellel. Érkezik hozzánk egy kisember. Alig várjuk, hogy megismerhessük. Olyan rejtelmes ez az egész!”

Rachel Weisz várandós (Fotó: Profimedia)

Egyébként a terhesség híre éppen jó ütemben érkezett, hogy cáfolja a legújabb pletykát, miszerint Daniel Craigék (már megint) válnak. Persze aztán az is felröppent, hogy így próbálja menteni a házasságát a két sztár, de erre már tényleg nem nagyon lehet mit mondani. Hahó, emberek, arról a nőről beszélünk, aki ugyanebben a beszélgetésben így áradozott: „Nagyon boldoggá tesz a házasság. Nagyon-nagyon boldoggá. Imádok Mrs. Craig lenni. Mrs. Craig vagyok a csekkfüzetemben, az útlevelemben, mindenhol.” És arról a férfiről, aki ugyanezt szokta mondani, csak persze a maga szélsőségesen sztoikus módján, mondjuk így: „Szerelmes vagyok. És nagyon boldog. Remélem, ez hosszú távra szól.”

Úgy általában meg arról a párról, amelyik sosem áll meg pózolni a kameráknak, elkapott pillanatokból viszont ilyenekkel tud szolgálni a fotósoknak:

Harry herceg, Daniel és Rachel (Fotó: Profimedia)

Hát mi lehet ennél még menőbb? Tényleg csak egy közös gyerek. És azt is le mernénk fogadni, hogy nagyon boldog család lesz belőlük. Ahogy azt is, hogy mi persze erről nagyon keveset tudunk majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top