Sztárok

Gáspár Evelin nem tudja, ki írta a Liszt-rapszódiát?

Énekórán ezt tanítják, középiskolában biztosan, noha nem kötelező emlékezni a tananyagra. Gáspár Evelint kilövik az égbe, miután válaszol.

Nyár van, újra pörög az Ezek megőrültek a TV2-n, ismét van min nevetni. A mostani menetben szerepel Pumped Gabo és például az irigymirigyes Kabai Laci, Szögeczki „VV” Ági és Gáspár Evelin is, akinek Tilla és Majka feltesznek egy „csavaros” kérdést, miszerint: 

Evelin! Ki írta a Liszt-rapszódiákat? 

A válaszok közt található maga Liszt Ferenc, de például Bach és Kodály is, Evelin elmondja, hogy szerinte nem volt Liszt olyan ember, aki magáról írt volna, és végül nem őt jelöli meg, hanem: 

A Wikipedia szerint: A Magyar rapszódiák Liszt Ferenc tizenkilenc darabból álló zongorasorozata, amelyben magyaros témákat dolgozott fel. A sorozaton 1839-ben kezdett dolgozni, amely – több fejlődési fokozaton keresztül – 1885-re érte el végső változatát. Műjegyzékszáma: S.244. A sorozat néhány darabjából zenekari változat, egyből zongoraverseny is készült.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top