Sztárok

Megúszhatja az ittas vezetést a Viszkis

Szabálytalanság történhetett, amikor elvették Ambrus Attila jogosítványát.

Mint mi is írtunk róla, júniusban elvették Ambrus Attila jogosítványát, mert ittasan vezetett. Azonban a két mintavétel között a meghatározott 30 percnél több idő telhetett el, így szabálytalan lehetett az eljárás. „Ügyfelem együttműködik a hatósággal, de igaz, hogy panasszal éltünk. Jeleztük a mintavételek közti időtartammal kapcsolatos észrevételeket”mondta a Viszkis ügyvédje, dr. Szilágyi Roland.

Amennyiben beigazolódik, hogy az eljárás során szabálytalanság történt, vagy nem minden az előírásoknak megfelelően zajlott, akár ejthetik is az ügyet. „Általánosságban elmondható, hogy ha a mintavétel jogszabályellenesen történt, akkor nincs ügy, ezért is kellhet a szakértő. Ilyenkor az esetek jelentős részében igazságügyi orvos szakértőt rendelnek ki, akinek az a feladata, hogy megállapítsa az alkoholfogyasztás és a felszívódás körülményeit. Olyan kérdésekre keresik a választ, hogy éhgyomorra ivott-e a gyanúsított vagy sem, illetve mennyit aludt korábban, ugyanis ezek mind hatással vannak az alkoholszintre” – tudta meg a Blikk dr. Kamarás Péter jogi szakértőtől.

Forrás: ambrusattilakeramia.hu

Forrás: ambrusattilakeramia.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top