Sztárok

Oszter Sándor majdnem meghalt a színpadon

Csak a szerencsén és Oszter Sándor lélekjelenlétén múlt, hogy nem vesztette életét egy színpadi akasztásos jelenet során.

Az eset már több évtizede történt, Oszter Sándor mégsem tudja elfelejteni. Néha álmában is látja magát, ahogy az életéért küzd. A Borsnak mesélt a sokkoló emlékről. „A Kőszegi Várszínházban állították színpadra Nemeskürty István Hantjával ez takar című drámáját, amiben kis híján meghaltam. A darabban Kiss János altábornagyot játszottam, akit a mű végén – ahogyan anno a világháborúban is végezte – annak rendje és módja szerint felakasztottak” – kezdte a színész.

„Amikor a fináléhoz ért a színdarab, jött az akasztás. A hóhérkötél rendesen meg volt hurkolva, a bitófa is stabil volt, pont úgy, ahogy egy valós kivégzés során. Ekkor még azonban nem is sejtettem, hogy néhány másodperccel később, tényleg az életemért fogok küzdeni, nyakamban a kötéllel. A felállás szerint ugyanis egy hokedlin álltam, de az előttem táncoló, ugráló színészektől úgysem látszódott. Csakhogy az egyik szereplő a nagy mulatozás közben véletlenül kirúgta alólam a széket, én pedig ott lógtam felakasztva, míg a körtánc be nem fejeződött, és véget nem ért a finálé” – emlékezett vissza Oszter Sándor, aki csupán a lélekjelenlétének köszönheti az életét.

„Egy örökkévalóságnak tűnt az a néhány perc, amíg a tánc véget nem ért. Egy szerencsém volt, hogy amikor kirúgták alólam a széket, akkor hirtelen a nyakamhoz kaptam, és az egyik ujjamat beakasztottam a hurokba, így nem fulladtam meg. Bár az ujjamat teljesen szétmarta a kötél, de ez legyen a legkevesebb” – mondta Oszter Sándor.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top