Sztárok

Szépségkirálynőt vett el, lemondott a trónról

Két hónapig betegszabadságon volt az uralkodó, ekkor történt a házasságkötés.

Váratlanul lemondott trónjáról V. Muhammad malajziai uralkodó. A hithű muzulmánnak tartott, Nagy-Britanniában tanult, 49 éves államfő – aki az extrém sportok és az autók nagy kedvelője, futóversenyeken vett részt, és a laza utcai viseletet részesítette mindig előnyben – feleségül vett egy volt orosz szépségkirálynőt, a 25 éves egykori Miss Moszkvát. Mint arról korábban beszámoltunk, német meddőségi klinikára vezetett a maláj királyi pár első útja.

V. Muhammadot 2016 decemberében koronázták meg, és két éven át volt az ország protokolláris tisztségeket betöltő államfője. Lemondását nem indokolták.

Egyes hírek szerint lemondása előtt novembertől két hónapig betegszabadságon volt. Ezzel egy időben olyan híresztelések is napvilágot láttak, amelyek szerint V. Muhammad szüneteltette az uralkodást, mivel feleségül vett egy volt orosz szépségkirálynőt.

A csaknem 29 millió lakosú Malajziában egyébként ötévente választással kerül trónra az új király, ami a világon egyedülálló.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top