Sztárok

Repülős Gizi egy agyhártyagyulladás miatt válhatott kleptomániássá

A betegség miatt lépett a bűn útjára a 92 évesen elhunyt Kosztor Sándorné Bodnár Gizella.

Szerda délután az RTL Klub jelentette be a hírt, hogy 92 éves korában elhunyt Repülős Gizi, vagyis Kosztor Sándorné Bodnár Gizella, Magyarország alighanem legismertebb besurranó tolvaja. A hírt az RTL – és vele együtt több más hírportál – először visszavonta, kora este azonban kiderült, hogy sajnos igaz.

Repülős Gizi életéről és haláláról csütörtök reggel dr. Martinkó Károly nyugalmazott alezredes beszélt a Mokka vendégeként. Martinkó, aki egyébként könyvet is írt a betörőről, a műsorban elmondta, hogy Repülős Gizi kleptomániája egy agyhártyagyulladás miatt alakulhatott ki.

Ez a történet egyébként magától Repülős Gizitől származik, de Martinkó szerint érdemes hitelt adni az állításnak. A később országszerte hírhedtté vált tolvajnak az agyhártyagyulladás előtt ugyanis semmi problémája nem volt a törvénnyel, apácák között nevelkedett egy egyházi intézményben. A betegség végzetesnek tűnt, végül mégis felgyógyult belőle.

A gyógyulásban Szent-Györgyi Albert segítette, aki a legenda szerint azt mondta neki, hogy vagy zseniális művész vagy hírhedt bűnöző lesz belőle. Ma már tudjuk, hogy Szent-Györgyi ezzel a megállapításával sem lőtt mellé: Repülős Gizi a gyógyulás után kezdett el lopkodni, és Martinkó szerint nem kétséges, hogy a betegsége vitte őt a bűnbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top