Sztárok

Vujity Tvrtko: egy szőnyegbe tekerve vertek meg

Vujity Tvrtko nagyon közel került a halálhoz, történetét közösségi oldalán osztotta meg.

Vujity Tvrtko arról mesélt, miként verték meg a szerb hatóság emberei úgy, hogy hetekig lábadozott utána – írja a Blikk.

„A NATO 1999 márciusában bombázni kezdte Szerbiát, nem sokkal azután, hogy Magyarország is csatlakozott a szervezethez. Emiatt Szlobodan Milosevics akkori szerb diktátor minden »nyugati« újságírót kitiltott, 24 órát kaptunk, hogy elhagyjuk az országot… Addig egy helyi újságíró, Gordán Klára és férje otthonában laktam, de nem akartam őket veszélyeztetni, így el akartam jönni, hogy majd valahol megbújok. Nem engedték, pedig emiatt komoly veszélybe kerültek, hiszen egy tiltó rendelet ellenére bújtattak” – mesélte Vujity Tvrtko, akit végül pár nappal az ultimátum után a határon elkaptak, majd egy szőnyegbe tekerve annyira megvertek, hogy kórházba került.

A történtekről közösségi oldalán beszélt, a Túl minden határon estjén, telt ház előtt köszönte meg Gordán Klárának, hogy akkor segített neki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top