Sztárok

Melhelm, az igazságos – Főnök inkognitóban kritika

A nagy hatalmú ember álruhát ölt, leszáll népe közé, megfigyeli, hogyan élnek, majd megjutalmazza a jókat, és megbünteti az imposztorokat. Nem, ez nem a Mesék Mátyás királyról, hanem az RTL új dokurealityje, a Főnök inkognitóban.

Első főszereplőnk a szimpatikus Melhem Saad, a Pizza King ura, a mára budai villalakóvá és luxusautó-tulajdonossá lett egykori pizzaszakács, aki ma már 30 étterem személyzetének és családjuknak ad megélhetést. Hogy képbe kerüljön, mi folyik a birodalomban, maszkmester segítségét kéri, és állásért jelentkezik egy egységbe. Álruhának az állásinterjún meglepő módon egy Pizza King-es melegítőfelsőt használ, ami azért biztosan elgondolkodtatja a leendő kollégákat, de talán nem annyira, mint az őt kísérő – magát dokumentumfilmesnek valló – forgatócsoport.

Aki látott már egy részt is az Undercover Bossból, azaz a Főnök inkognitóban eredetijéből, azt talán nem lepi meg, hogy a hősünket betanító kolléga kedves, segítőkész és gyerekkora óta küzd súlyos betegséggel. De Mr. Pizza King nem áll le, másnap már a futárokat teszteli rasztahajú, macerás kuncsaftnak álcázva magát, aki telerendeli pizzával panelházi ingatlanját és alkalmazottjai idegeinek borzolásába kezd. Az újabb képsorokon már futártanoncként kísér egy gyakorlott házhoz szállító mestert, joviális, udvarias fazon Tomi is, Pizza Király őt sem küldi majd bitó alá a végkifejletben, erre már nagyobb összegben fogadnánk. Miközben tobzódik a tulajdonosi szemlélet, jönnek a személyes sztorik is, beindul a nézői azonosulás: lombikra gyűjt Tomi és neje, akik mielőbb szülők szeretnének lenni. Górészem nem maradhat szárazon.   

A Főnök inkognitóban első részében hallgathattuk meg, milyen súlyos betegséggel küzd Janika

Persze semmi sem lehet tökéletes, Melhem nagyokat nyel, amikor egy áramszünet sújtotta egység személyzete szabadon értelmezi a franchise előírásait és úgy pakolja a feltéteket, mint anyósom a hozzávalókat a süteménybe: érzésre. A szakácsnő a tésztadagasztáshoz szögre akasztja a kesztyűt (nem kéne), a betanuló főnöknek pedig lazán átpasszolják a dagasztás felelősségét, ami valami olyan főbenjáró bűn lehet, mintha egy kórházi kisegítő takarítónak kellene koszorúeret tisztítania a Jánosban. Felbőszül Pizza Király, felfedi kilétét, majd előtör a benne élő Gordon Ramsey és máris a pokol konyháján vagyunk. Remegnek a lábak a hegyi beszéd alatt, és a sztori egyre életszerűbb lesz, hiszen bár elnémítva, de kiröppen az első „kib***ott”. Kirúgás ugyan fel sem merülhet – ismerjük a munkaerőhiány mértékét a vendéglátóiparban –, de a káosz felett ülő lomha üzletvezető mehet utánképzésre. 

Persze nem térhetünk nyugovóra rossz szájízzel, így Melhelm, az igazságos trónjához hívatja a jófiúkat, és jöhet a motivációs beszéd. Előléptetés és extrabér a jó szakács jutalma, hozzá szép jutalék is dukál a pizzákból. A futármester is kiérdemelte a kitüntetett figyelmet, nála a lombikeljárás költségeit vállalja magára a jóságos főnök. Minden jó, ha jó a vége: igaz ez a műsorra is. A kezdeti hamisságok után az epilógusra már magunk is elhisszük, hogy Tomit és Janit kellemes meglepetés érte. A Főnök inkognitóban nem kihagyhatatlan, nem is zavaró műsor; jövő héten folytatódik a beöltözés, hiszen csak kutyavásár volt egyszer Budán.

A Főnök inkognitóban az RTL Klub új műsora

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top