Sztárok

Besokallt Tücsi férje

Nagy döntésre szánta el magát Sofron István a karrierjét illetően.

Tücsi férjének, a jéghokis Sofron Istvánnak elege lett abból, hogy még negyedórát sem játszhatott egy-egy meccsen, ezért drasztikus döntést hozott. A magyar válogatott sportoló a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatából a MAC Újbuda együttesébe igazolt át.

„Mindenképpen szerettem volna váltani az idei szezon után, amikor megtudtam, hogy Hannu Jarvenpa marad a vezetőedző. Kevés játéklehetőséget adott nekem, nem számított rám emberhátrányban, és emberelőnyben is csak nagyon ritkán használt, így a meccsek 90 százalékában 10-14 perc játékidőt kaptam, ami nem elegendő” – vallotta be Sofron, akinek kislánya, az egy hónapos Nara is drukkol a vébén.

Elmondása szerint, ha egy játékos igazán jó szinten szeretne jégkorongozni Magyarországon, akkor manapság három csapat jöhet szóba, ezek közül a MAC Újbuda bizonyult számára ideálisnak, érdi lakosként először is a közelség miatt. A csatár hangsúlyozta, a szakmai stábbal és a tulajdonossal folytatott beszélgetései során érezte, fontos nekik, hogy ott játsszon a következő idényben, ezért minden tőlük telhetőt megtettek.

Nagyon jólesett a törődés és a bizalom. Ezt sajnos Fehérváron nem kaptam meg idén, így szívesen fogadtam el erőn felüli ajánlatukat, amiért köszönettel tartozom” – mondta Sofron.

Tücsi párja 2013-ban Székesfehérvárról igazolt a német Krefeld Pinguine csapatához, majd az osztrák Klagenfurt és Villach, illetve az amerikai ECHL-ben szereplő Wichita Thunder együttesét is erősítette. A magyar válogatottban 2007 óta játszik, jelenleg is tagja a kazahsztáni divízió I/A világbajnokságon szereplő csapatnak.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top