Sztárok

Elárverezik James Bond Aston Martinját

Az ezüstszürke DB5-öst a karosszériába épített fegyverek mellett golyóálló ablakokkal és gumiabroncs-kiszúróval is felszerelték.

Elárverezik az egyik James Bond-filmhez készült Aston Martin DB5-öst – írja a HVG.hu.

james bond, aston martin db5

Fotók: Sotheby’s

Az ezüstszürke autót a karosszériába épített fegyverekkel, golyóálló ablakokkal és gumiabroncs-kiszúróval is ellátták; a Sotheby’s becsüsei szerint 4-6 millió dollárért (kb. 1,1-1,7 milliárd forint) kelhet majd el.

Ugyan a kocsi egyik Bond-filmben sem szerepelt, de teljesen megegyezik azzal az autóval, amelyet a Sean Connery által megformált 007-es ügynök az 1964-es Goldfingerben és az 1965-ös Tűzgolyóban vezetett.

A DB5-öst az Eon Productions stúdió bocsátotta árverésre, az aukciós ház közleménye szerint annak idején a Tűzgolyó amerikai promóciós kampányában használták.

Az angol sportkocsin 13 módosítást hajtottak végre: a sárvédőibe 30-as kaliberű Browningokat szereltek, a keréktárcsáiban gumilyukasztók bújnak meg, a hátsó ablakát pedig golyóálló ernyő védi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top