Sztárok

Érdekes dolgokat osztott meg Kaszás Attiláról egykori kollégája

Gyerekként állt egy színpadon Kaszás Attilával, ma pedig a róla elnevezett díj egyik várományosa a Vígszínház színművésze, Orosz Ákos, aki közös emlékeket osztott meg ez alkalomból.

Kedves emlék került elő nemrég Orosz Ákos családi fényképalbumából. A nosztalgikus hangulatú képeken a figyelmes szemlélő felfedezheti a tizennégy éves kamaszt, mellette pedig Szulák Andreát, Sasvári Sándort, Janza Katát, sőt Kaszás Attilát is.

Közel 20 évvel ezelőtt állt egy színpadon Ákos a legendás színészikonnal. Akkor, a közös munka során úgy érezte, szeretne rá hasonlítani. A sors úgy hozta, hogy idén őt is jelölték a legendás színművész tiszteletére létrehozott díjra. „Közvetlennek, végtelenül emberinek ismertem meg, aki velünk, gyerekekkel is nagyon kedves – idézi fel az emlékeit Ákos. – Elképesztően jól énekelt. Azóta eltelt jó pár év, és én is a Vígszínház tagja lettem. Azé a színházé, amely elválaszthatatlanul összefonódott Kaszás Attila életművével.”

Nem csak féltve őrzött fotók árulkodnak arról, hogy a sokak által rajongott művész öröksége a mai napig mennyire meghatározó a fiatalabb generáció pályáján is. Apró, kézzelfogható emlékek nap mint nap felidézik Kaszás Attila alakját. „A Vígszínház egyik öltözőjében van egy húzódzkodó rúd, amit még ő szerelt fel, és szinte mindennap használjuk” – mondja Ákos.

Büszkeséggel tölti el, hogy a jelöltek közt lehet, mert – mint mondja – ez azt is jelenti, hogy a kollégái véleménye szerint méltó Kaszás Attila emberi és szakmai örökségét képviselni. „A jelölés abban erősít meg, hogy van létjogosultsága a hosszú távú, kitartó, néha akár láthatatlannak tűnő munkának, az emberségnek, őszinteségnek, és van foganatja az állhatatos szakmai elkötelezettségnek.”

Orosz Ákosra pedig itt tudsz szavazni!

Fotó: Vígszínház

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top