Sztárok

Nem Hosszú Katinka keresi a legtöbb pénzt az úszó világbajnokságon

Egyértelműen Milák Kristóf a nyerő. Mutatjuk a sorrendet.

Az Infostart cikke szerint Milák Kristóf több mint 16 millió forintot pillangózott össze a kvangdzsui úszó-világbajnokságon, és ebbe még nem számít bele a váltóbónusz. A lap megjegyzi, hogy Hosszú Katinka ugyanebben a cipőben jár. 

Fotó: Hosszú Katinka Facebook

Amikor vége egy-egy sporteseménynek, a közvéleményre ma már menetrendszerűen öntik rá azt az információt, hogy melyik versenyzőnek mennyi pénz üti a markát. Mivel nem kis összegekről van szó, a FINA adatbázisa alapján a Swimswam.com amerikai úszószakportál idén is összerakta a kvangdzsui vizes-világbajnokság medencés úszószámai által leginkább megtollasodottak listáján. Eddig Hosszú Katinka volt az abszolút nyerő, de Kvangdzsuban ez változott, a legjobban kereső magyar Milák Kristóf lett. Milák világcsúccsal nyerte fő számát, a 200 pillangót, a rekordért pedig óriási summa, 30 ezer dollár jár, az aranyéremért „csak” 20 ezer. A tárnoki sportolónak még a 100-on elért negyedik helyéért is jár 6 ezer dollár, így a legtöbbet kereső magyarok rangsora a következőképp alakult.

  1. Milák Kristóf: 56 ezer dollár = 16,44 millió forint (5.)
  2. Hosszú Katinka: 42 ezer dollár = 12,33 millió forint (13.)
  3. Kapás Boglárka: 24 ezer dollár = 7 millió forint (26.)
  4. Késely Ajna: 10 ezer dollár = 2,94 millió forint (66.)
  5. Bernek Péter és Szabó Szebasztián: 5 ezer dollár = 1,47 millió forint (111.)

Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás döntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 27-én. MTI/Kovács Tamás

5 ezer dollár alatti összeget keresett még: Németh Nándor, Szilágyi Liliána (4-4 ezer), Burián Katalin, Jakabos Zsuzsanna, Kozma Dominik, Telegdy Ádám (3-3 ezer) és Kenderesi Tamás (2 ezer).

A vb sztárja az amerikai Caeleb Dressel volt, aki négy számából négyet nyert, 100 pillangón pedig a középdöntőben „összeszedett” egy világcsúcsot is – mindezt 110 ezer dollárért. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top