Sztárok

Liu Shaolin Sándor: „Hányingerem volt magamtól”

Az olimpiai bajnok kezdi visszanyerni a motivációját, nem akar hízni és bulizni.

Liu Shaolin Sándor jelenleg magaslati edzőtáborban tréningezik, és néha olyan kemény feladatokat kap az edzőjétől, hogy saját bevallása szerint „olyan állapotba került, mint egy gyerek, aki a fáradtságtól csak bömbölni tud”. Az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó most meglepően őszinte interjút adott a Nemzeti Sportnak.

Elmondta, hogy májusban és júniusban rengeteg megkeresése volt, ezek elfárasztották, nem tudott a munkára koncentrálni. De nagyon akarta, hogy egyre jobb legyen, „már csak azért is, mert még mindig olyan vagyok, mint egy disznó” – fogalmazott.

Liu Shaolin Sándor olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó a Múzeumok Éjszakája idei szóvivője a rendezvénysorozat megnyitóján a budapesti Szépűvészeti Múzeumban 2019. június 22-én (Fotó: MTI/Mónus Márton)

„Nyolcvannégy kiló vagyok, az olimpián hetvennyolc voltam, az előző szezonban meg nyolcvan. Az elmúlt hetekben már hányingerem volt magamtól, de lassan múlik”

– mondta Liu Shaolin Sándor.

Szerinte nehéz az újrakezdés egy-egy jó idény után, de a nehezén már túl van, kezd újra meglenni a motivációja is. Nem megy nyaralni, hanem Hollandiába utazik, hogy együtt eddzen a legnagyobb vetélytársaival.

„Nem akarok bulizni, nem akarok hízni, dolgozni akarok: újra olimpiai bajnok akarok lenni.”

A sportoló kitűzte maga elé a célt, egyéni számban is olimpiai bajnok szeretne lenni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top