Sztárok

Nagy bajban van Kozso

Korábbi jobbkeze jelentette fel az énekest az áramlopás miatt.

Az ügyészség áramlopás miatt emelt vádat egy már bezárt belvárosi teaházat üzemeltető cég egykori üzemeltetői ellen. Az információk szerint Kozso régi teaházáról van szó.

A zenészt egykori jobbkeze, K. Zoltán jelentette fel az ELMŰ-nél 2016 áprilisában, miután nem vette át a villanyszámlákat és az ellenőrzési felszólításokat – írja a Blikk.

„Kozso kioktatott minket, hogy azt kell mondanunk, csak a tulaj jelenlétében tarthatnak ellenőrzést. Persze ő soha sem ért rá. Nem csoda, hogy a négyklímás, több hűtőszekrényes és nagy fogyasztású gépekkel, külső neonfényekkel üzemelő teaház negyedéves villanyszámlája a 2000 forintot sem érte el. Kozso mindenkinek azt mondta, bárki kérdezi, azt kell mondanunk, hogy gyertyával világítunk”

– mondta a lapnak K. Zoltán, aki saját és a többi dolgozó védelmében kezdte gyűjteni a bizonyítékokat.

Feljelentést az után tett, hogy egy vihar elöntötte a teázót, áramtalanították a helyet, mégis égett a villany. Állítólag a villanyóra visszafelé pörgött, egy villanyszerelő eltávolította a plombát, megbuherálta a mérőt, visszatekerte, és hamis zárópecsétet tett rá.

Az ügyészség szerint a vendéglátóhelyen 2013 április 29. és 2016. április 21. között összesen 1,75 millió forint kárt okoztak az áramszolgáltatónak.

Ha a bírósági előkészítő ülésen a vádlott beismeri a tettét, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, 1 év 4 hónap szabadságvesztést javasol az ügyészség, 3 évre felfüggesztve. Kozso az ügy kirobbanása után azt mondta, soha nem lopott áramot, nincs ilyesmihez köze.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top