nlc.hu
Sztárok
22 évvel ezelőtt ezek voltak Diana utolsó szavai

22 évvel ezelőtt ezek voltak Diana utolsó szavai

Az a tűzoltóparancsnok beszélt erről, aki csapatával az elsőként érkezett a párizsi baleset helyszínére.
Diana hercegnő

Pontosan 22 éve annak, hogy Diana, a walesi hercegné és szerelme, Dodi Al-Fayed halálos autóbalesetet szenvedett Párizsban. Az akkor 36 éves Dianát a balesetet követően azonnal a Pitié Salpêtrière kórházba szállították, de végül a gyors orvosi segítség sem tudta megmenteni az életét: alig néhány órával később belehalt sérüléseibe.

A baleset helyszínére elsőként érkező tűzoltók között ott volt Xavier Gourmelon őrmester is, aki a The Sun című brit bulvárlapnak elmondta, biztos volt benne, hogy Diana túléli a balesetet. „Láttam, hogy a jobb válla meg van sérülve, de ezt az egyet leszámítva én nem láttam rajta más sérülést. Egyáltalán nem is vérzett” – mondta, majd hozzátette, mielőtt elveszítette volna az eszméletét, Diana váltott is vele néhány szót.

Édes istenem, mi történt” – Gourmelon elmondása szerint Diana ennyit kérdezett tőle, mikor a helyszínre értek, és megkezdték a mentést. Az őrmester beszámolt arról is, hogy a hátsó ülésen utazó Dodi halálát és Diana sérüléseit is az okozhatta, hogy egyikük sem csatolta be a biztonsági övet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top