Sztárok

Meghalt Kara Tünde színésznő

A Békéscsabai Jókai Színház egykori színművésze 45 éves volt.

Hosszan tartó, súlyos betegség után pénteken elhunyt Kara Tünde, a Békéscsabai Jókai Színház egykori színművésze – írja a Behir.hu.

Kara Tündének 2015 júniusában egy próbán hirtelen leállt a szíve. A szakembereknek sikerült újraéleszteniük a színésznőt, aki ezután kómába esett. Bár később felébredt, nem sikerült teljesen felépülnie.

Kara Tünde Afrodité szerepében a XIX. Magyar Drámaíró Verseny gáláján a Békéscsabai Jókai Színházban 2014. március 29-én (Fotó: MTI Fotó: Rosta Tibor)

Gyógyulását 2016-ban egy jótékonysági esttel támogatta a Jókai Színház, amelynek 1996 óta volt tagja. Kara Tünde végül hosszan tartó betegség után, kórházban hunyt el szeptember 6-án.

A színésznőnél 2001-ben diagnosztizáltak mirigyrákot, a betegséggel folytatott küzdelméből monodráma is született nem sokkal a később végzetessé vált rosszulléte előtt.

A budapesti születésű színművész a Jókai színház egyik vezető művésze volt. Munkáját számos elismeréssel díjazták, ezek közül a legkiemelkedőbb a 2013-as Jászai Mari-díj.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top