Sztárok

Gubás Gabi a hűtlen asszony (x)

Kikapós szépasszonyt játszik Gubás Gabi a Thália Színház új, zenés vígjátékában, az Egy csók és más semmiben.

Történetünk egy ügyvédi irodában kezdődik, központi figurája a sztárügyvéd, dr. Sáfrány (Vida Péter), akinek egyéb ügyei mellett válóperes kuncsaftjai is megsokasodtak. Mindenkinek valamilyen titka, szeretője vagy egy jó kis pletykája van.

Sáfrány ügyvéd pedig mindenhez ért, amiben szerelem van. Ahhoz főleg ért, amiben pénz is. A szerelmesek, sajnos, nemigen értenek egyikhez sem. Például meddig érdemes várni egy házasságban a nászéjszakára? Hányszor találkozzunk véletlenül, hogy biztos legyen: ez a végzet? És milyen bonyodalmat tud megoldani az ember, aki még baleknak is alkalmatlan?

Sáfrány egyik ügyfele Robicsekné – Gubás Gabi játssza –, aki bár szereti férjét, hűségesnek maradni hozzá mégsem képes. A férj már többször beadta a válókeresetet, azonban a nő eddig mindig jobb belátásra bírta fogorvos urát. 

„Ebben a darabban ismét Nagy Viktorral alkotunk egy pártő a férjem. Ez egy igazi se veled, se nélküled kapcsolat. Az asszony, amikor csak teheti, kapva kap az alkalmon, hogy felszarvazza párját, és ezek a kis afférjai általában kitudódnak. Így kénytelen valamilyen okos kis női praktikát bevetni, hogy Robicsek megbocsásson neki. Nagyon élveztük a próbafolyamatot, mert bár kis jeleneteink vannak, meg tudom mutatni a csalfa asszony sokszínűségét, aki a csábítás szinte teljes tárházát felvonultatja férje visszaszerzésére.”

És mivel Eisemann Mihály, Halász Imre és Békeffi István zenés vígjátékról beszélünk, természetesen Gubás Gabi és Nagy Viktor is dalra fakad benne.

„Tréfás, mégis szívbemarkoló civódásainkat egy zenés számmal koronázzuk meg. Nagyon örültem, hogy prózai színésznőként lehetőségem van ebben a darabban énekelni – a zenés műfaj egyébként közel áll hozzám, két zenekarommal is folyamatosan járjuk az országot. Egy ilyen zenés produkcióban pedig, mint az Egy csók és más semmi ismét egy más oldalamat mutathatom meg a közönségnek amellett, hogy nekünk is jó érzés egy vígjátékban kicsit a színpadon táncolni, énekelni.”

Az Egy csók és más semmiből csodálatos színpadi és filmsiker lett. Akik pedig először hallották Eisemann zenéjét, hazavitték magukkal, és továbbadták. Ma is a fülünkben van.

A romantikus, zenés vígjáték szereplői: Mentes Júlia Virginia, Zayzon Zsolt, Vida Péter, Molnár Piroska, Hevesi László, Mórocz Adrienn, Tamási Zoltán, Nagy Viktor, Gubás Gabi, Hunyadkürti István, Udvarias Anna, Tóth Eszter.

Zenei vezető: Dinyés Dániel. Rendező: Juronics Tamás.

Bemutató: 2019. október 12.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top