Sztárok

„A jelek szerint erős a személyiségem” – 50 éves lett Péterfy Bori

1988 óta színész, 12 éve frontember a zenekarában, ő maga pedig 50 esztendős, és persze csúcsformában van – Péterfy Bori igazi kuriózum a hazai sztárvilágban.

Péterfy Bori – kinek mi jut eszébe, amikor meghallja ezt a nevet? 

Színésznő: hiszen 1988 óta szerepel a színpadon, olyan neves társulatok tagjaként, mint a Krétakör Színház vagy a Nemzeti Színház. Péterfy Borinak persze nem volt elég ennyi, a képernyőre vágyott. A színésznő számtalan filmben szerepelt, az egyik legismertebb a Poligamy, vagy a Terápia című HBO-sorozat

„Velem megtörtént mindaz, amit az általam alakított szereplő csak szeretne elérni. Így még jobban megértem azt az elkeseredett vágyat, amit érez, mivel tudom, hogy mi a tét” – nyilatkozta a Cultura magazinnak korábban Péterfy Bori.

Részlet a Terápia című sorozatból (Fotó: HBO)

Énekesnő: előző zenekara, az Amorf Ördögök tagjaival 2007-ben alapította meg népszerű alternatív rockegyüttesét, a Love Bandet. A rajongók szerint igazi fesztiválzenekar ez, iszonyatosan jó hangulatot varázsolnak minden egyes koncerten, Péterfy Borit pedig egy teljesen más oldaláról ismerhetjük meg a zenén keresztül. Férfiak veszik körül a zenekarban, mégis ő dominál. 

„A jelek szerint erős a személyiségem. Olyanok vagyunk, mint egy fura család. Nagyon felszabadít, ha énekelhetek, mert a koncerteken a színházzal ellentétben saját magamat adhatom. Ezért sem törekszem arra görcsösen, hogy mindig változtassak az imidzsemen: fontosak persze a külsőségek, a látvány, de a legfontosabb számunkra a zene és a színpadi energia” – nyilatkozta Bori az nlc-nek a zenekar 10. évfordulóján.

Anya: Péterfy Bori nagyon ritkán beszél a magánéletéről, egy biztos pont azonban, aki mindig megemlít, az a kisfia, Doma. Amikor megszületett, az énekesnő akkor is ezres fordulatszámon pörgött, ami többeknek feltűnt, így persze erre is rákérdeztek. 

„Teljesen megváltoztatott a szülés; őszintén szólva, már nem is emlékszem, milyen ember voltam előtte. Őrületes érzés, hogy ő van: a szeretetnek egy olyan áradása, ami elképesztő erőt ad nekem. Ha rossz napom van, vagy ha úgy érzem, kezdek befordulni, akkor elég arra gondolnom, hogy ott ez a kisfiú, aki számít rám, és ez rögtön begyújtja nálam a rakétákat. Emlékszem, egyszer, amikor a Doma még nagyon kicsi volt, a Kiss Tibi megkérdezte, hogyan bírom ki ezt az egészet: a munkát, a gyereknevelést, a hirtelen megszaporodott feladatokat, a felelősséget. Ő is apa, tudja, milyen terheket ró egy kicsi megszületése egy nőre. Azt mondtam neki: Ne viccelj! Elképesztően boldog vagyok. Ha fárasztó napom van, csak hazamegyek, magamhoz szorítom a kis testét, és érzem, ahogy árad belőle az energia. Csurig feltölt a közelsége.”

Az énekesnő nagyon népszerű a férfiak körében, rengeteg rajongója van, de hát nem csodálkozunk, hiszen fantasztikusan néz ki.

Ezt pedig képekkel bizonyítjuk: 

Megnézem
Összes kép (8)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top