Sztárok

Meglepő dolog derült ki Kóbor Jánosról

Az Omega frontembere szinte minden zenei stílusra nyitott. Az utóbbi időben mégis a hard rockot játszó német együttes zenéje mozgatja meg a leginkább.

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes gőzerővel készül az Omegával a novemberi nagykoncertre. Igaz, az év eddigi részében nem sok ideje jutott a feltöltődésre, azért a Balatont a nyár folyamán sem hagyta ki. „Az idén nem jutottam le túl sokszor a Balatonra, de 7-8 alkalommal ott voltam. Már nem űzöm a vitorlázást sportként, versenyszerűen. Ma már egy kényelmes, nagy túrahajón elvagyok, nem szeretem, ha megmondják mikor és merre menjek” – árulta el a 95.8 Sláger FM-en Kóbor János, akinek zenei karrierje elindításában nagyszüleinek oroszlánrésze volt.

„Sokat számít a származás. Talán ha a nagyszüleim nem Nyugat-Németországban élnek, és 1957 karácsonyára nem kapok egy Elvis Golden Records nagylemezt, akkor valószínűleg még ma is csak az Operaházba, Zeneakadémiára járnék szimfonikus koncertre. Ez viszont egy egészen más perspektívát nyitott” – emlékezett vissza karrierje kezdetére Kóbor János, aki a mai napig inspirálódik napjaink zenei kínálatából is.

„Egyetlen zenekar van, amely a 2010-es években számomra jelent valamit. Korábban volt a Nightwish, de amióta élő zenében, koncerten is megtapasztaltam, rájöttem, hogy ami igazán üt ma, az a Rammstein. Egy időben nagyon figyeltem a turnéikat. Egyszer a Rolling Stones is áttette az észak-amerikai turnéját, mert Jagger kórházba ment. Milyen érdekes, egyébként ugyanakkor lett volna a két turné. Belegondoltam, ha én Jagger lennék, én is ezt csinálnám. A fene szenvedne azzal, hogy a Rammstein kettesével-hármasával tölti meg a stadionokat, nekik pedig összeállt egy, ami már nem is egyedülálló koncertjük” – mondta a vasárnap 20:00-tól hallható Sláger Témában Kóbor János.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top