Sztárok

Hollywood ura volt, ma a világot teszi jobb hellyé

Scott Neeson az amerikai álmot élte, de egy kambodzsai szeméttelepen rátalált élete hivatására.

Scott Neeson sokáig befolyásos filmipari vezető volt, a média csak úgy emlegette, Mr. Hollywood. A Sony Pictures marketinges alelnöke volt, egymillió dollár fölötti éves fizetéssel, kacsalábon forgó villával, jachttal, méregdrága autókkal, és persze a legnagyobb sztárokkal volt körülvéve.

2003-ban az akkor 44 éves Scott Neeson úgy érezte, kiégett, ezért repülőre ült, majd öt hétig barangolt Ázsiában, hogy feltöltődjön. Bár eredetileg csak pár napot akart Kambodzsa fővárosában tölteni, nagyon mély benyomást tett rá a Phnompenben látott nyomor, valamint a helyiek kedvessége.

Élete ez után gyökeres fordulatot vett: egy barátja tanácsára felkereste a főváros hírhedt szemétlerakóját, ahol az ország legszegényebbjei tengődnek. Rengeteg gyerek – köztük akár kétévesek is – guberál a szeméthegyeken mezítláb, hogy előteremts a napi betevőre valót. Szívszaggató.

Hogy mit tett Scott Neeson, és hogyan változott meg az ő és a gyerekek élete, megtudhatod a Zacc.cafeblog.hu bejegyzéséből.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top